X

Τέλειο μωσαϊκό του 10λεπτου - Δροσερό γλυκό για όλο το καλοκαίρι

Μωσαϊκό του 10λεπτου που θα τρώμε όλο το καλοκαίρι.

Γράφει: TheToc team

Μωσαϊκό του 10λεπτου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα τρώμε όλο το καλοκαίρι.

Μια θεϊκή, εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες.

Συνταγή για γλυκό μωσαϊκό του 10λεπτου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ

250 gr μπισκότα digestive ή πτι μπερ


150 gr σοκολάτα ψιλοκομμένη


100 gr βούτυρο


20 gr κακάο (2 κ.σ.)


25 gr καρύδα (3 κ.σ.)


45-50 gr καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)


400 gr ζαχαρούχο γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250 gr κουβερτούρα


1 κ.σ. σπορέλαιο

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαβάστε Επίσης