
Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που θα απολαύσετε απίστευτα. Μια απαλή μους που ετοιμάζεται πανεύκολα με λίγα υλικά, σε 5 λεπτά.
Μπορεί να στηθεί μέσα σε ποτήρια και σαν επιδόρπιο τιραμισού, βάζοντας τριμμένο μπισκότο ή βρεγμένα σαβαγιάρ ενδιάμεσα και σχηματίζοντας στρώσεις.
Υλικά για τη Συνταγή
21 γραμμάρια σκόνη στιγμιαίου καφέ
30 ml βραστό νερό
35 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Σε μια κούπα ανακατέψτε τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και το βραστό νερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν επιθυμείτε προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το ηλεκτρικό μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε σαντιγί και να σχηματιστούν κορυφές.
3. Με μια σπάτουλα διπλώστε αργά και προσεκτικά την σαντιγί στο μίγμα της μόκας, προσέχοντας να παραμείνει αέρινο το αποτέλεσμα.
4. Μοιράστε το μίγμα σε ποτήρια και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
5. Λίγο πριν το σερβίρισμα, διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, κόκκους καφέ ή πασπαλίστε με σκόνη κακάο και απολαύστε!!!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr