Την... κάτω βόλτα πήραν οι τιμές των ξενοδοχείων

Μεγάλη μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές καταγράφεται τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα. Λευκάδα, Σαντορίνη, Φολέγανδρος και Μύκονος καταγράφουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Την... κάτω βόλτα πήραν οι τιμές των ξενοδοχείων

Έρχεται ο Σεπτέμβριος... κατρακυλούν οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, καθιστώντας την, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, Ισπανία και Ιταλία ανεβάζουν τις τιμές τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr για το μήνα Σεπτέμβριο 2014.

Την... κάτω βόλτα πήραν οι τιμές των ξενοδοχείων

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζεται στον Άγ. Ιωάννη Λευκάδας. Ποσοστό που αγγίζει το 83 τοις εκατό και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 49 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο κυμαινόταν στα 284 ευρώ. Ακολουθεί ο Καρτεράδος Σαντορίνης με μείωση των ξενοδοχειακών τιμών της τάξεως του 67 τοις εκατό και με μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Σεπτέμβριο στα 44 ευρώ έναντι 134 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Στην τρίτη θέση των μειώσεων συναντάμε τη Φολέγανδρο, ένα από τα ελληνικά νησιά που χαρακτηρίζονται εναλλακτικά, με ποσοστό 59 τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 63 ευρώ για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, έναντι 152 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Ακολουθεί η πόλη της Λευκάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Σεπτέμβριο στα 80 ευρώ, έναντι 172 ευρώ για τον Αύγουστο (ποσοστό μείωσης 53 τοις εκατό). Την πεντάδα των μεγαλύτερων μειώσεων συμπληρώνει η κοσμοπολίτικη Μύκονος, με ποσοστό που αγγίζει το 52 τοις εκατό. Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές στο νησί των ανέμων κατρακυλούν από 402 ευρώ για τον Αύγουστο στα 191 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το μήνα Σεπτέμβριο.

Την... κάτω βόλτα πήραν οι τιμές των ξενοδοχείων - εικόνα 2

Συγκρίνοντας τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές μεταξύ των κρατών που αποτελούν ανταγωνιστικές αγορές για την Ελλάδα, γίνεται σαφές ότι ακολουθούν διαφορετική πολιτική και πορεία όσον αφορά στις ξενοδοχειακές τιμές. Ελλάδα, Κύπρος και Πορτογαλία ρίχνουν τις μέσες ξενοδοχειακές τους τιμές για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία τις ανεβάζουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί το κράτος της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη μείωση τιμών σε σχέση με τον Αύγουστο 2014 με ποσοστό 23 τοις εκατό και τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να κυμαίνεται στα 121 ευρώ έναντι 158 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης τιμών στην Ευρώπη ανήκει στην Κύπρο (16 τοις εκατό) με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να διαμορφώνεται στα 123 ευρώ για το Σεπτέμβριο, έναντι 147 ευρώ για το μήνα Αύγουστο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 30 Σεπ 2020 | 09:52

Τερματίζει η TUI Ολλανδίας τη σεζόν σε Ρόδο, Κω και Κρήτη

Η TUI Netherlands ακυρώνει το πρόγραμμα των ταξιδιών σε Κρήτη, Κω και Ρόδο για την καλοκαιρινή περίοδο 2020.

23 Οκτ 2020 | 13:55

Η σκηνή με τον Rudolf Giuliani στο Borat 2 θα είναι η καταδίκη του

Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Donald Trump την πάτησε άσχημα. Πολύ άσχημα.

21 Οκτ 2020 | 15:41

Ποιο στυλ και χρώμα μαλλιών σού ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Το σχήμα του προσώπου σου είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να αποφασίσεις πώς θα κόψεις τα μαλλιά σου αλλά και πώς θα τα βάψεις.

21 Οκτ 2020 | 15:41

"Προς τη Λίμνη": Η ρωσική εμμονή του Netflix

Η ρωσική δυστοπική σειρά "Προς τη Λίμνη" κέντρισε ακόμη και το ενδιαφέρον του Stephen King, για όλους τους σωστούς λόγους.

21 Οκτ 2020 | 15:39

Το φιάσκο του Fyre Festival έγινε podcast

Ο Billy McFarland, ιδρυτής του φεστιβάλ, αφηγείται μέσα από τη φυλακή την ιστορία της διοργάνωσης.

20 Οκτ 2020 | 15:22

Τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας.

20 Οκτ 2020 | 14:37

Τηλεργασία: Τι να προσέξεις αν δουλεύεις από το σπίτι

Φαίνεται πως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει (τουλάχιστον, προς το παρόν). Μάθε πώς θα την κάνεις πιο αποδοτικά και πιο ευχάριστα.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη

Χιλιόμετρα, υψόμετρο και αναμετρήσεις με το θάνατο.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Γιασίντα Άρντεν: Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Χάρη κυρίως στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας επανεξελέγη θριαμβευτικά στις χθεσινές εκλογές.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Οι νόμοι που προστατεύουν τις σημαίες

Πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα ανά τον κόσμο για τη βεβήλωσή τους; Σε ποια χώρα μπορεί κανείς να τις κάψει χωρίς πρόβλημα;

ΕΓΙΝΕ VIRAL 16 Οκτ 2020 | 21:11

Η φωτογραφία της χρονιάς: Νεογέννητο τραβά τη μάσκα του γιατρού μόλις ήρθε στη ζωή

Φοβερός συμβολισμός στη φωτογραφία - "Το είχαμε ανάγκη αυτό το σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες" αναφέρει ο γιατρός

16 Οκτ 2020 | 15:07

Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.