Η αγαπημένη μας μηλόπιτα στην πιο εύκολη συνταγή!
Υλικά
4 αβγά
1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
1 κούπα ζάχαρη (λευκή)
1 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια βούτυρο
2 μεγάλα μήλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κ.τ.γ. κανέλα.
Βήματα
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αβγά και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίξτε τη βανίλια ανακατέψτε ξανά.
Βγάλτε το μίξερ από την πρίζα και πιάστε μια κουτάλα σιλικόνης (μαρίζ).
Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.
Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατέψτε με τα χέρια. Θα πρέπει να καλυφθούν τα κυβάκια μήλου με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο.
Βάλτε τα μήλα στο μπολ με τη ζύμη και ανακατέψτε τα με τη μαρίζ.
Σε ένα ταψάκι βάλτε λαδόκολλα.
Ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά.
Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.