
Ψάχνετε τι θα φτιάξετε για το τραπέζι του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας;
Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την συνταγή για το πιο τέλειο ορεκτικό για όλα τα γούστα και αυτό δεν είναι άλλο από την κολοκυθόσουπα με τυρί κρέμα. Ταιριάζει σε όλα τα γούστα και σίγουρα η γευση της θα σας μείνει αξέχαστη.
Κολοκυθόσουπα του Ακη Πετρετζίκη για το ρεβεγιόν
Υλικά
900 γρ. κολοκύθα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κλ. δεντρολίβανο
3 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο νερό, βραστό
125 γρ. τυρί κρέμα
Για τα κρουτόν
4 φέτες ψωμί
100 γρ. βούτυρο
1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
3-4 κλ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
Arla cream cheese
ελαιόλαδο
πιπέρι
φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και αφαιρούμε τα σποράκια από το εσωτερικό της.
Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τα κομμάτια της κολοκύθας.
Κόβουμε σε φέτες το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρουμε στον φούρνο, και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε το ταψί με τα λαχανικά από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βραστό νερό, και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αν το νερό δεν είναι βραστό, θα πρέπει να περιμένουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε καλά το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει μια λεία υφή.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σούπα.
Για τα κρουτόν
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το σκόρδο, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και σοτάρουμε καλά για 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και σερβίρουμε με τα κρουτόν, τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr