X

Το απόλυτο ζυμαρικό του καλοκαιριού - Λιγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια, που μοσχομυρίζει

Αν ένα πιάτο μυρίζει στην κυριολεξία καλοκαίρι, τότε είναι αυτό!

Γράφει: TheToc team

Αν ένα πιάτο μυρίζει στην κυριολεξία καλοκαίρι, τότε είναι αυτό!

Μία συνταγή με ζυμαρικά, κολοκυθάκια και λεμόνι, μοσχομυριστή και σκορδάτη, που σίγουρα αν την δοκιμάσετε μια φορά, θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Συνταγή για λιγκουίνι με κολοκυθάκια και λεμόνι

Υλικά
• 1 πακέτο linguini

• 4 μικρά κολοκυθάκια

• 2 κ.γ. πολτοποιημένο σκόρδο

• χυμός και ξύσμα από δύο λεμόνια

• 1/4 κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

• 2 κ.σ. κουκουνάρι

• 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

• αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, κατά μήκος με τον αποφλοιωτή πατάτας.

Σε ένα μπωλ με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό, και το ξύσμα και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο. Καλό θα είναι να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό τους.

Τοποθετούμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια, μαζί με τη μαρινάδα. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το νερό, που έχουμε κρατήσει (έτσι θα έχουμε μία πιο κρεμώδη σάλτσα) και ανακατεύοντας προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Γαρνίρουμε με ψιλοκομένο μαϊντανό και φρέσκο πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης