Follow us

Το ελληνικό success story της Βίκος Α.Ε. συνεχίζεται με νέο υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι

Με μότο της τη φράση "Δύναμή μας η ανάπτυξή μας" η Βίκος Α.Ε. γιορτάζει 30 χρόνια αναπτυξιακής πορείας και ηγετικής θέσης στον κλάδο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τα 30 χρόνια αναπτυξιακής πορείας και ηγετικής θέσης στον κλάδο γιορτάζει φέτος η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. η οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μας ως ένα αξιόπιστο και οικείο brand που συνδέεται με το φυσικό μεταλλικό νερό, και όχι μόνο.

"Δύναμή μας η ανάπτυξή μας” είναι το μότο της εταιρείας, το οποίο εφαρμόζει στην πράξη με μία διαρκή ροή ανάπτυξης με στόχο την κορυφή και με απόλυτη προσήλωση στην ποιότητα.

Μία ροή ανάπτυξης που επιβεβαιώνεται και με το νέο βιομηχανοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι με δύο νέες υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής αναψυκτικών σε γυαλί και αλουμίνιο.

Το ελληνικό success story της Βίκος Α.Ε. συνεχίζεται με νέο υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι
​​​​​Άποψη του νέου βιομηχανοστασίου της εταιρείας στο Καλπάκι

Πώς όμως μία οικογενειακή επιχείρηση έφτασε να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία (μη αλκοολούχων) ποτών στην Ελλάδα και η πρώτη με ελληνική ιδιοκτησία;

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιομηχανοστασίου, ο κ. Πέτρος Σεπετάς, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βίκος Α.Ε., έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, αναφέροντας ότι όταν ξεκίνησε η εταιρεία, η Ήπειρος ήταν πρακτικά αποκλεισμένη, χωρίς αναπτυξιακή δυναμική, προοπτική και ευκαιρίες. Ωστόσο, εκείνοι είδαν την προοπτική και δημιούργησαν την ευκαιρία: "Κάναμε την ιδέα, πράξη. Βάλαμε φιλόδοξους στόχους και τους πετύχαμε. Καταφέραμε η εταιρεία να έχει ηγετική θέση στον κλάδο, με πέντε υπερσύγχρονα εργοστάσια και καθετοποιημένη παραγωγή” τόνισε προσθέτοντας ότι η Βίκος Α.Ε. είναι η πλέον δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Ακόμα μίλησε με υπερηφάνεια για την επόμενη γενιά που ήδη βρίσκεται στο "τιμόνι" της επιχείρησης συνεισφέροντας με τις ιδέες τους στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας.

ΒΙΚΟς
Πέτρος Σεπετάς, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βίκος Α.Ε.

Οι τρεις γιοι της οικογένειας - Κωνσταντίνος, Ρηγίνος, Παύλος συνεχίζουν το όραμα και το ενισχύουν με "φρέσκιες" ιδέες, αποδεικνύοντας πως η Βίκος Α.Ε. είναι μία εταιρεία που "βλέπει" μπροστά και στοχεύει στην εξέλιξή της στο μέλλον, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

ΒΙΚΟΣ 3 brothers
Ο Κωνσταντίνος (δεξιά), ο Ρηγίνος (μέση) και ο Παύλος (αριστερά) Σεπετάς συνεχίζουν το όραμα

Φυσικά, δεν παρέλειψε να δηλώσει υπερήφανος και για τους εργαζόμενους, που αποτελούν τα μέλη της μεγάλης οικογένειας Βίκος.

Την αναπτυξιακή σημασία της λειτουργίας της Βίκος Α.Ε. για την Ήπειρο εξήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βασίλης Γοργόλης, τονίζοντας ότι έχει θετικό αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νερό. Αλλά και ο Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ανέφερε ότι η εξέλιξη της εταιρείας αποτελεί μία δικαίωση για όσους πίστεψαν στη σημασία της επιχειρηματικής αυτής προσπάθειας πριν από 30 χρόνια και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή στην τοπική απασχόληση, φέρνοντας διαρκώς νέες θέσεις εργασίας.

ΒΙΚΟΣ  Petros + Dimarxos
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης με τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Βίκος Α.Ε. Πέτρο Σεπετά

Νέα υπερσύγχρονη μονάδα στο Καλπάκι - Ολοκληρώνεται ένας κύκλος επενδύσεων 47 εκατομμυρίων

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς, ο οποίος είναι Sales & Marketing Director της Βίκος Α.Ε., παρουσιάζοντας την εξέλιξη της εταιρείας το τελευταίο διάστημα και σημειώνοντας τους στόχους της για το μέλλον. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το 2021 ο τζίρος άγγιξε τα 91 εκατ. ευρώ και για φέτος η εκτίμηση της αύξησης είναι μεταξύ 18% - 20%.

Ακόμα πρόσθεσε ότι με τις νέες συσκευασίες σε γυαλί και αλουμίνιο, τα προϊόντα της Βίκος Α.Ε. μπαίνουν πλέον στην κατηγορία lifestyle και αποκτούν μεγάλη δυναμική εξωστρέφειας.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι στο νέο βιομηχανοστάσιο στο Καλπάκι είναι εγκατεστημένες δύο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής για αναψυκτικά σε συσκευασίες από γυαλί (παράγουν 20.000 φιάλες την ώρα) και από αλουμίνιο (παράγουν 42.000 κουτάκια την ώρα).

ΒΙΚΟΣ
​​​​​Το νέο βιομηχανοστάσιο της εταιρείας με τις δύο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής

Συνολικά, η παραγωγική δυναμικότητα των 32 γραμμών που διαθέτει η εταιρεία Βίκος στα εργοστάσια της ανέρχεται σε 421.000 μονάδες την ώρα.

Με τη νέα αυτή επένδυση ολοκληρώνεται ένας κύκλος επενδύσεων 47 εκατομμυρίων της τελευταίας επταετίας, παράλληλα με νέες επενδύσεις στην παραγωγή, τις υποδομές και τα logistics, την ψηφιοποίηση και την ενέργεια, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολούθως, ο Παύλος Σεπετάς, ο οποίος ασχολείται με τα ζητήματα τεχνολογίας, ψηφιοποίησης και εφοδιαστικής αλυσίδας ανέφερε ότι "το industry 4.0 δημιουργεί νέες προσεγγίσεις στις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής στη βιομηχανία. Σε αυτή την κατεύθυνση ολοκληρώνεται μία σημαντική επένδυση για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων μας, η οποία θα μας ανοίξει νέες αγορές εντός και εκτός συνόρων".

Πρόσθεσε ακόμα ότι "εξελισσόμαστε και σε μία εταιρεία τεχνολογίας, που θα συλλέγει και θα αξιοποιεί δεδομένα σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων μας. Από την παραγωγή μέχρι τα logistics, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας".

ΒΙΚΟΣ
Πλάνο από την παρουσίαση του νέου βιομηχανοστασίου της Βίκος Α.Ε.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η εμφιάλωση του νερού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας γίνεται με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Ο Ρηγίνος Σεπετάς ο οποίος ασχολείται κυρίως με ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και ανθρωπίνου δυναμικού στην εταιρεία, σημείωσε ότι "σήμερα είμαστε μία μεγάλη ομάδα 449 εργαζομένων, στους οποίους αν προστεθούν και όσοι έμμεσα συνεργάζονται με την εταιρεία ο ευρύτερος κύκλος υπερβαίνει τους 650 ανθρώπους. Η εταιρεία Βίκος θα συνεχίσει να επενδύει στην Ήπειρο όχι μόνο επειδή εδώ είναι οι ρίζες μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτές, αλλά και επειδή η Ήπειρος έχει πλέον σημαντικές προοπτικές".

ΒΙΚΟΣ
​​​​​Το νέο βιομηχανοστάσιο της εταιρείας με τις δύο υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής

Η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Ελένη Θεοχάρη πρόσθεσε τέλος, ότι "η Βίκος, είναι μία ελληνική οικογενειακή εταιρεία που πρεσβευτές της είναι οι ίδιες οι αξίες. Αξίες, που εμπεριέχονται σε κάθε μπουκάλι και πλέον σε κάθε κουτάκι. Πέρα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, τον ανθρωποκεντρισμό, τον σεβασμό στο περιβάλλον, και τη φιλαλληλία, την χαρακτηρίζει η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια”.

Τόνισε ακόμα ότι μέσα από τα προϊόντα της, τα χαρακτηριστικά της εταιρείας γίνονται συνώνυμα της ζωής, της αισιοδοξίας και της ευδαιμονίας, όπως όμως την ορίζει ο Αριστοτέλης με την έννοια της ολοκλήρωσης, της πραγμάτωσης και της πληρότητας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 31 Ιαν 2023 | 18:13

ΕΚΤ: Αύξηση του ΑΕΠ 1,5% το 2023 και 3% το 2024 προβλέπει το βασικό σενάριο των stress test των ελληνικών τραπεζών

Το βασικό σενάριο της ΕΚΤ και της ΕΒΑ προβλέπει ανάπτυξη 1,5% για το 2023, 3% για το 2024 και 2,8% το 2025

ΑΙΧΜΗΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 26 Ιαν 2023 | 12:07

Financial Times: Η Ελλάδα να σταματήσει τη δίωξη Γεωργίου για να πάρει επενδυτική βαθμίδα- Να δείξει ότι έχει ανεξάρτητους θεσμούς

"Η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι διαθέτει ισχυρούς και ανεξάρτητους θεσμούς", υποστηρίζει το άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε στους Financial Times.

ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ 24 Ιαν 2023 | 17:20

Ελληνική Οικονομία: Το ΙΟΒΕ αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για ανάκαμψη το 2022 - Ηπιότερη ετήσια ανάπτυξη το 2023

Για το 2023, το ΙΟΒΕ αναμένει ηπιότερη ετήσια ανάπτυξη, κατά 1,4% σε πραγματικούς όρους, λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας

«ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΥΦΕΣΗ» 11 Ιαν 2023 | 11:33

Σταϊκούρας: Λίγο κάτω από το 2% ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2023

Αναφορικά με την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι προτιμά να μείνει στην αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης για το 2023.

07 Φεβ 2023 | 15:30

Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών: Βελτιώσαμε τη ζωή μας αντικαθιστώντας τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές

Αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών: Κάντο με επιδότηση και χωρίς άγχος.

ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ 07 Φεβ 2023 | 06:10

Αυτή η συνταγή είναι κόλαση: Σοκολατόπιτα με πραλίνα, πανεύκολη και γρήγορη

Αυτή η σοκολατόπιτα με πραλίνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 06 Φεβ 2023 | 06:20

Συνταγή για μηλόπιτα στην τοστιέρα - Πανεύκολη και γρήγορη, τέλεια γεύση

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα φτιάχνεται στην... τοστιέρα μας και είναι απλή και πανεύκολη.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 04 Φεβ 2023 | 07:52

Οι αποθήκες που έγιναν ένα άνετο και φωτεινό διαμέρισμα στο Κολωνάκι [εικόνες]

Το διαμέρισμα στο Κολωνάκι που προέκυψε από την έξυπνη ενοποίηση δύο μικρών υπόγειων διαμερισμάτων.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 03 Φεβ 2023 | 06:44

Συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα κόλαση - Λιώνει στο στόμα, τα χρυσά μυστικά

Αυτή η σοκολατόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου θα σας ξετρελάνει! Είναι ζουμερή, λιώνει στο στόμα και θα είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά.

ΨΗΦΙΣΤΕ 02 Φεβ 2023 | 18:54

TASTY AWARDS '23: Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία Creative Greeks των Tasty Awards 2023 είναι εξαιρετικές περιπτώσεις να μυηθεί κανείς στην εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 02 Φεβ 2023 | 06:22

Θα σας ξετρελάνει: Συνταγή του Ακη για μωσαϊκό με ταχίνι και αμύγδαλα - Ετοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη απογειώνει το μωσαϊκό και θα σας ξετρελάνει! Ετοιμο στο οι και φι.

01 Φεβ 2023 | 12:55

Ιστορίες γαστρονομικής τρέλας: Εστιατόρια που αξίζουν αστέρι Michelin στα social media

Εστιατόρια και social media διατηρούν σχέση αλληλεπίδρασης πια. Κάποιοι το κάνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο και έχουν την προσοχή - και τα like μας.

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 01 Φεβ 2023 | 07:37

Συνταγή για σοκολατένιο ρολό - Θα ξετρελαθείτε, έτοιμο σε 15 λεπτά

Αυτό το θεϊκό ρόλο με σοκολάτα θα σε ξετρελάνει σε κάθε μπουκιά.