Μετά το βραδινό, το μόνο που θες είναι να αράξεις με ένα γλυκάκι και λίγη ησυχία. Αλλά όταν σε πιάνει το κάψιμο στο στήθος, η χαλάρωση εξαφανίζεται. Αν η παλινδρόμηση σε ταλαιπωρεί κάθε βράδυ, ίσως φταίει και το επιδόρπιο που επιλέγεις. Και δεν χρειάζεται να το στερηθείς, αλλά απλά να το αντικαταστήσεις με κάτι πιο φίνο και φιλικό προς το στομάχι σου.
Σε ένα Instagram reel, ο γαστρεντερολόγος Dr. Will Bulsiewicz, και συγγραφέας του "The Fiber Fueled Cookbook", εξηγεί πώς ορισμένες τροφές μπορούν να εντείνουν τα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Όπως τονίζει, συνήθεις ύποπτοι είναι η σοκολάτα, η μέντα αλλά και τα λεγόμενα "fun drinks", δηλαδή αναψυκτικά, αλκοολούχα ροφήματα αλλά και εκείνα με καφεΐνη. Όπως εξηγεί:
"Όλα αυτά χαλαρώνουν τον μυϊκό δακτύλιο (κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας), επιτρέποντας στα οξέα να επιστρέφουν προς τα πάνω", προκαλώντας το γνωστό "κάψιμο".
Δείτε περισσότερα στο shape.gr