Πανεύκολο και μοσχομυριστό κέικ καρότου χωρίς μίξερ, θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας τα πρωινά και τα απογεύματα του φθινοπώρου.
Συνταγή: Το καλύτερο κέικ καρότου χωρίς μίξερ
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κούπα αραβοσιτέλαιο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους, ακέρωτο
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
1 κούπα καρότα, τριμμένα στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή αλεσμένα στο μούλτι
1/3 κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Για το ψήσιμο του κέικ καρότου προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε τον χυμό, τα καρότα, το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
Tip:
Μπορείτε να βάλετε και σταφίδες που ταιριάζουν τέλεια