
Όταν μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι το αγαπημένο σας junk food στην πιο υγιεινή εκδοχή του και μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά, γιατί να μην το κάνετε;
Ένα εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο, vegan φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε σε 15 λεπτά.
Τη συνταγή βρήκαμε από την food blogger Emily Vagia.
Υγιεινό Junk Food στο σπίτι
Υλικά
1 συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια με γλυκοπατάτες Μπάρμπα Στάθης
1 κονσέρβα με τριμμένες ντομάτας
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 ψωμάκια για hotdog
4 κ.σ. vegan μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και να ρίξετε μέσα τα κεφτεδάκια με τις γλυκοπατάτες. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα ετοιμάστε την σάλτσα ντομάτας. Σε κατσαρολάκι ρίξτε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη σάλτσα να πήξει για 7-8 λεπτά.
Μόλις βγάλετε από τον φούρνο τα κεφτεδάκια και τις γλυκοπατάτες ρίξτε τα κεφτεδάκια μέσα στην σάλτσα και ανακατέψτε. Βγάλτε στην άκρη.
Προσωπικά μου αρέσει να αδειάζω λίγω τα ψωμάκια. Αφαιρώ δηλαδή την ψίχα.
Βάλτε στο ένα ψωμάκι 3 κεφτέδες και στο άλλο 2. Ή βάλτε από 2,5 κεφτέδες στο κάθε ψωμάκι. Προσθέστε λίγη σάλτσα ακόμα και vegan μοτσαρέλα και βάλτε και πάλι στον φούρνο για 2-3 λεπτά. Βγάλτε και απολαύστε με τις γλυκοπατάτες για συνοδευτικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr