Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΦΑΓΗΤΌ

Μπορεί να υπάρξει ελληνικό fine dining μετά τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία διετία. Ή πιο ορθά, έχει νόημα να μιλάμε για κάτι τέτοιο; Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τις σκέψεις τους στο Esquire και τον Μπάμπη Δούκα για το μέλλον αλλά και το παρόν της ελληνικής υψηλής γαστρονομίας, βάζοντας στην κουβέντα παραμέτρους όπως την κρίση της Covid-19, την κλιματική αλλαγή και το σεβασμό στην εποχικότητα.

Το άμεσο μέλλον των εστιατορίων

"Πρέπει και πιστεύω πως θα επανέλθει μία κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Θα μπορέσουμε έτσι να δούμε με ψυχραιμία που θα καθίσει η μπίλια, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό είναι εκείνοι που επένδυσαν σωστά στην ποιότητα και φρόντισαν να έχουν νοικοκυρεμένα κάποια πράγματα" αναφέρει ο Έκτορας Μποτρίνι, με τον Άγγελο Λάντο να τονίζει από την πλευρά του πως "έχω αρκετά θετικές εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα εικόνα.

Βλέπω μία πιο ευρωπαϊκή αντίληψη ως προς τον τρόπο που το κοινό αντιμετωπίζει τα εστιατόρια. Ίσως είναι ένα πρώτο βήμα προς μία διαφορετική κατεύθυνση".

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 Σεπ 2021 | 15:06
27 Σεπ 2021 | 16:56

Ποιες ανακατατάξεις θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής στη ζωή μας;

Ti πρέπει να προσέχουμε από από 27 Σεπτεμβρίου-18 Οκτωβρίου!

25 Σεπ 2021 | 16:40

Μια κατοικία στην Αθήνα με ενιαίους χώρους και ανοιχτό ορίζοντα

Ο ανοιχτός ορίζοντας, η θέα στην πόλη και κυρίως οι ενιαίοι χώροι χαρακτηρίζουν το αστικό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας που υπογράφει ο αρχιτέκτονας Θοδωρής Ζουμπουλάκης

23 Σεπ 2021 | 10:34

Νέο iPhone: Αυτά είναι τα νέα emojis

Ώρα για ανανέωση και περισσότερη ποικιλία, δε νομίζεις;

ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ 21 Σεπ 2021 | 11:31

Petfluencer: Πάρτι για τους διάσημους... σκύλους του ίντερνετ [εικόνες]

Οι διάσημοι σκύλοι του ίντερνετ, περίπου 300, σε ένα πάρτι - ψηφοφορία του καλύτερου petfluencer στη Γερμανία.

20 Σεπ 2021 | 18:09

Τα δυνατά εστιατόρια της Αθήνας που συζητιούνται πριν καν ανοίξουν: Από το εναλλακτικό steak house σε ένα ιδιαίτερο ντελικατέσεν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου. Τα εστιατόρια της νέας σεζόν αλλάζουν το γαστρονομικό χάρτης της πόλης.

20 Σεπ 2021 | 17:19

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να πετυχαίνουν τα αυγά ποσέ κάθε φορά

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

ΑΠΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17 Σεπ 2021 | 14:17

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2021: Πώς θα δειπνήσετε σε εστιατόριο με χρυσό σκούφο με έκπτωση 50%

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, το μεγαλύτερο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, γίνονται αφορμή για να (ξανα)επισκεφτούμε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια

17 Σεπ 2021 | 13:02

Ο ιδανικός τρόπος να μετράς τις θερμίδες που χρειάζεσαι

Αυτή είναι η μαθηματική εξίσωση που δίνει τη λύση.

ΕΡΕΥΝΑ "FOCUS ON TECH LIFE TIPS" 17 Σεπ 2021 | 08:26

Φανατικοί των social media οι Ελληνες: 4 στους 5 είναι ενεργοί - Το 97% είναι 16 έως 24 ετών

Eκτόξευση των ενεργών Ελλήνων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο φέτος, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari. Δείτε αναλυτικά ανά ηλικία.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΑ DIPS 16 Σεπ 2021 | 12:05

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.