Μπορεί να υπάρξει ελληνικό fine dining μετά τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία διετία. Ή πιο ορθά, έχει νόημα να μιλάμε για κάτι τέτοιο; Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τις σκέψεις τους στο Esquire και τον Μπάμπη Δούκα για το μέλλον αλλά και το παρόν της ελληνικής υψηλής γαστρονομίας, βάζοντας στην κουβέντα παραμέτρους όπως την κρίση της Covid-19, την κλιματική αλλαγή και το σεβασμό στην εποχικότητα.
Το άμεσο μέλλον των εστιατορίων
"Πρέπει και πιστεύω πως θα επανέλθει μία κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Θα μπορέσουμε έτσι να δούμε με ψυχραιμία που θα καθίσει η μπίλια, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες. Αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να ανταπεξέλθουν σε όλο αυτό είναι εκείνοι που επένδυσαν σωστά στην ποιότητα και φρόντισαν να έχουν νοικοκυρεμένα κάποια πράγματα" αναφέρει ο Έκτορας Μποτρίνι, με τον Άγγελο Λάντο να τονίζει από την πλευρά του πως "έχω αρκετά θετικές εντυπώσεις από τη μέχρι τώρα εικόνα.
Βλέπω μία πιο ευρωπαϊκή αντίληψη ως προς τον τρόπο που το κοινό αντιμετωπίζει τα εστιατόρια. Ίσως είναι ένα πρώτο βήμα προς μία διαφορετική κατεύθυνση".
Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr