Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε!

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας το ταξίδι δεν έχει τέλος. Ολοκαίνουργιο, λειτουργικό και πάνω από όλα ζωντανό και έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε!

Ένα ταξίδι μπορεί να είναι όνειρο, εμπειρία ζωής, σημαντικό για την επαγγελματική μας ζωή, ικανό να ενώσει ανθρώπους και να μεταφέρει ιδέες και πολιτισμό. Όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά όλοι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από κάθε σας βήμα μέσα στο αεροδρόμιο της Αθήνας και δημιουργούν πριν από κάθε σας ανάγκη την ικανοποίησή της. Το έργο σχεδιάστηκε «παρακολουθώντας» τις σύγχρονες ανάγκες της ταξιδιωτικής διαδικασίας και εμπειρίας και προσφέρει στους επιβάτες ανανεωμένους χώρους, άνεση, και περισσότερες επιλογές.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε!

Με το λευκό, το χρώμα της καθαρότητας, της διαφάνειας -που χαρακτηρίζει εικόνες της Ελλάδας- να κυριαρχεί και να φέρνει στο νου το πεντελικό μάρμαρο και τα νησιά μας, το αεροδρόμιο της Αθήνας σε καλωσορίζει, δίνοντας τη σκυτάλη στο φως. Έχοντας στο μυαλό τους κατά τον σχεδιασμό ότι το φως είναι πηγή ζωής, χρησιμοποιούνται υλικά και στοιχεία που τονίζουν περιοχές και χώρους στάσης. Τρισδιάστατοι σχηματισμοί, φωτεινές επιφάνειες τεχνολογίας Led, «μιλούν» με τη δική τους γλώσσα και ξετυλίγουν έναν χάρτη διαδρομών που κάνει τον επιβάτη να μην επιθυμεί να τελειώσει η εμπειρία του στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 2

Αυτό το ταξίδι είναι διαφορετικό γιατί δεν θα πετάξουμε απλά, θα «απογειωθούμε» ζώντας την εμπειρία του νέου προσώπου του αεροδρομίου, της νέας ζωής μέσα σε αυτό και μαθαίνοντας όλα όσα άλλαξαν.

Τσεκάρουμε και φύγαμε!

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 3

Το κτίριο της κεντρικής μονάδας του αεροδρομίου, μετά από 17 χρόνια λειτουργίας ανανεώθηκε προσδίδοντας στο χώρο ένα μοντέρνο σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά. Ο στόχος επιτεύχθηκε και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους όσοι οραματίστηκαν το αεροδρόμιο της Αθήνας που θα γινόταν το αγαπημένο του επιβατικού κοινού και συγχρόνως θα κάλυπτε τις νέες λειτουργικές απαιτήσεις λόγω της αυξημένης κίνησης. Το έργο έγινε χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητα και η λειτουργία του αεροδρομίου, χωρίς να εμποδιστεί η κυκλοφορία των επιβατών, που έβλεπαν μέρα με τη μέρα όλα να αλλάζουν, να γίνονται χρησιμότερα και διασκεδαστικότερα και για όλα όσα σκέφτονταν να βρίσκουν μία λύση.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 4

Το στοίχημα για τη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος, ζωντανού, λειτουργικού και ευχάριστου, κερδήθηκε. Απελευθερώθηκε χώρος, η εμπορική χρήση αυξήθηκε, οι ταξιδιώτες μπορούν να κινούνται και στους δύο ορόφους σε όλη την επιφάνεια της εντός Σένγκεν περιοχής.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 5

Λειτουργικότητα, άνεση, σύγχρονος σχεδιασμός, αισθητική

Η πλήρης αναβάθμιση των περιοχών Εντός & Εκτός Σένγκεν είναι γεγονός. Τι σημαίνει αυτό;

-Λειτουργικές και αισθητικές αλλαγές στις 2 περιοχές, έκτασης 9.000 και 15.000 τ.μ., κεντρικός έλεγχος ασφάλειας, τριπλασιασμός χωρητικότητας ελέγχου καρτών επιβίβασης, 20% καλύτερη απόδοση των σημείων ελέγχου ασφαλείας, ταχύτερη μετεπιβίβαση.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 6

-Νέες μονάδες και προϊόντα για τον επιβάτη, ενιαίος χώρος αγορών, φαγητού και αναμονής, εμπορική περιοχή έκτασης 11.000 τ.μ., επιπλέον καθιστικοί χώροι 2.000 τ.μ., 126 καταστήματα.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 7

Στην πράξη

Κεντρικός Έλεγχος Ασφαλείας: η νέα διαρρύθμιση διαχωρίζει πλήρως τη λειτουργική δραστηριότητα από την αναψυχή στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες μπορούν να «αφήσουν πίσω τους» εξαρχής τη διαδικασία του κεντρικού ελέγχου και να περιηγηθούν στις νέες, αναβαθμισμένες διαδρομές και χώρους των εντός και εκτός Σένγκεν περιοχών, χωρίς πίεση χρόνου. Με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώς οι transfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους 10 λεπτά ταχύτερα.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 8

Μετά τον έλεγχο: με ανανεωμένη αισθητική και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, περισσότερες ελληνικές αναφορές και στόχο μια ξεχωριστή και άνετη εμπειρία, έξυπνα σχεδιασμένες διαδρομές υποδέχονται το κοινό σε ένα περιβάλλον που προσκαλεί για γνωριμία και εξερεύνηση.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 9

Η αγορά, η στοά, η πλατεία: Με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, στην περιοχή εκτός Σένγκεν δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζει εμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώς διασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό και αίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 10

Η περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή ελκυστικών προτάσεων, εικόνων και εμπειριών. Παραπέμποντας σε μια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη», οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουν στην «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις, απολαμβάνοντας και δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο χρόνο.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 11

Πώς αποτυπώνεται εμπειρικά ο σχεδιασμός; Στοιχεία όπως η Αγορά και οι Στοές συναντώνται στην σύγχρονη Αθήνα ως ανοιχτού τύπου αγορές, όπως η πλατεία στο Μοναστηράκι με εμπορικές χρήσεις ολόγυρα, είτε ως εσωτερικές στοές με εμπορικές χρήσεις εντός μεγάλων κτιριακών μεγάρων, όπως η στοά του Σπύρου Μήλιου και η Στοά Αρσακείου, είτε ως απλοί εμπορικοί δρόμοι. Η εμπειρία μετάβασης και εναλλαγής προσομοιάζει με την περιπατητική εμπειρία στον αστικό ιστό.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 12

Ένα έργο που φέρνει βραβεία στην Ελλάδα

Μια διάκριση με ξεχωριστή αξία, ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική για το αεροδρόμιο της Αθήνας, που αφορά στην ικανοποίηση του επιβατικού κοινού ήταν εκείνη που ήρθε να επιβραβεύσει το όραμα του νέου αεροδρομίου που έγινε πραγματικότητα.

Το νέο πρόσωπο: Το αεροδρόμιο της Αθήνας άλλαξε! - εικόνα 13

Στο πλαίσιο των κορυφαίων στον κόσμο ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International / ACI World), τα οποία αναγνωρίζουν τα καλύτερα αεροδρόμια διεθνώς σύμφωνα με την ικανοποίηση των επιβατών σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκ. επιβατική κίνηση).

Δεν άργησε να έρθει και η πολύ σημαντική αναγνώριση από τους επιβάτες για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αφού στο πλαίσιο των Skytrax World Airport Awards, της μεγαλύτερης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης των αεροπορικών ταξιδιωτών, το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε, με τις ψήφους των επιβατών, ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση του αεροδρομίου από το επιβατικό κοινό για το επενδυτικό πρόγραμμα αισθητικής, λειτουργικής και εμπορικής αναβάθμισης των τελευταίων ετών, λίγες μέρες μάλιστα μετά την πρόσφατη σημαντική αντίστοιχη αναγνώριση του ΔΑΑ ως κορυφαίου αεροδρομίου στην Ευρώπη από το ACI World.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

21 Οκτ 2020 | 15:41

Ποιο στυλ και χρώμα μαλλιών σού ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Το σχήμα του προσώπου σου είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για να αποφασίσεις πώς θα κόψεις τα μαλλιά σου αλλά και πώς θα τα βάψεις.

21 Οκτ 2020 | 15:41

"Προς τη Λίμνη": Η ρωσική εμμονή του Netflix

Η ρωσική δυστοπική σειρά "Προς τη Λίμνη" κέντρισε ακόμη και το ενδιαφέρον του Stephen King, για όλους τους σωστούς λόγους.

21 Οκτ 2020 | 15:39

Το φιάσκο του Fyre Festival έγινε podcast

Ο Billy McFarland, ιδρυτής του φεστιβάλ, αφηγείται μέσα από τη φυλακή την ιστορία της διοργάνωσης.

20 Οκτ 2020 | 15:22

Τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας.

20 Οκτ 2020 | 14:37

Τηλεργασία: Τι να προσέξεις αν δουλεύεις από το σπίτι

Φαίνεται πως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει (τουλάχιστον, προς το παρόν). Μάθε πώς θα την κάνεις πιο αποδοτικά και πιο ευχάριστα.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη

Χιλιόμετρα, υψόμετρο και αναμετρήσεις με το θάνατο.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Γιασίντα Άρντεν: Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Χάρη κυρίως στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας επανεξελέγη θριαμβευτικά στις χθεσινές εκλογές.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Οι νόμοι που προστατεύουν τις σημαίες

Πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα ανά τον κόσμο για τη βεβήλωσή τους; Σε ποια χώρα μπορεί κανείς να τις κάψει χωρίς πρόβλημα;

ΕΓΙΝΕ VIRAL 16 Οκτ 2020 | 21:11

Η φωτογραφία της χρονιάς: Νεογέννητο τραβά τη μάσκα του γιατρού μόλις ήρθε στη ζωή

Φοβερός συμβολισμός στη φωτογραφία - "Το είχαμε ανάγκη αυτό το σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες" αναφέρει ο γιατρός

16 Οκτ 2020 | 15:07

Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

16 Οκτ 2020 | 14:57

Νέες εικόνες του σύμπαντος τόσο φαντασμαγορικές που μοιάζουν fake

Η μεγαλοπρεπής γοητεία του διαστήματος σε μερικά κλικ.