Follow us

Το "Ουζερί του Λάκη" κλείνει τα 40 χρόνια του

Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες και εμείς δίνουμε ραντεβού σ' αυτήν την κρυφή γωνιά της πλατείας Βικτωρίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ουζερί του Λάκη

Μια από αυτές τις διευθύνσεις που σε κάθε σου επίσκεψη χαίρεσαι να βλέπεις απείραχτη: αυτό είναι το "Oυζερί του Λάκη", που συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής την Πρωταπριλιά και, όπως λένε συνήθως τα δημοσιογραφικά τσιτάτα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καθόλου πρωταπριλιάτικο. Τέσσερις δεκαετίες σταθερής πλεύσης στα νερά της θαλασσινής νοστιμιάς, με το τιμόνι πάντα στραμμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, που συγκεντρώνεται καθημερινά σ’ αυτήν την κρυφή γωνιά της πλατείας Βικτωρίας, και πολλές φορές εξαντλείται πριν καλά – καλά ξαπλώσει στην ψαριέρα!

Η μυημένοι το ξέρετε: στη σελίδα του "Ουζερί του Λάκη" στο FB, ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λάμπρου ανεβάζει καθημερινά τα εκλεκτά της φρέσκιας ψαριάς, με σπαρταριστά καλούδια όπως καραβίδες, σαλάχια, γαλέους, μαρίδες και χέλια να μπλέκονται με σταθερά αστέρια της θάλασσας (από τσιπούρες και μπαρμπούνια μέχρι μεγάλα ψάρια για τη σχάρα), κι ήδη από εκεί πέφτουν τα πρώτα τηλεφωνικά "κλεισίματα" για τις ντίβες της ημέρας. Από εκεί κι έπειτα, η σύζυγος και μαγείρισσα Άννα Πασσά αναλαμβάνει να μεταμορφώσει αυτούς τους θησαυρούς σε πιάτα μερακλίδικα, με την ιωδιούχα νοστιμιά σε πρώτο πλάνο.

Έτσι, παρέα με ταραμάδες, ρεγκοσαλάτες και μελιτζανοσαλάτες, που έρχονται με ανεβασμένες στροφές στις εντάσεις τους, για να κοντράρουν όμορφα τα περισσότερα από 140 αποστάγματα της κάβας, φτάνουν και πιάτα μεγάλης εμπειρίας και ζηλευτής νοικοκυροσύνης. Οι αμύητοι θα ξεκινήσετε με το αέρινο τηγάνι και την έμπειρη σχάρα (οι κουτσομουρίτσες, για παράδειγμα, φτάνουν τόσο τραγανές και ζουμερές που νιώθεις την αλμύρα της θάλασσας στους χυμούς τους), οι πιο προχωρημένοι θα βάλετε δίπλα κι ένα απ’ τα πιάτα – υπογραφή, όπως η σουπιά με την κρουστή σάρκα και το ξινοπικρούτσικο σπανάκι, ο χυμώδης παναρισμένος γαλέος με σκιουφιχτά σε σάλτσα ντομάτα-ελιά, ή τα ένα σωρό άλλα θαλασσινά μαγειρευτά που ετοιμάζει η κουζίνα ανάλογα την ψαριά, όπως τα διάσημά της μακαρόνια με σουπιά, ή τα καλαμάρια με χυλοπίτες και τα (για απαιτητικά γούστα) λαζάνια με ρέγκα, σπασμένα αμύγδαλα και ροζ πιπέρι.

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα φάτε καλά, φρέσκα και οικονομικά, αλλά και πιο άνετα από ποτέ, μια και πάνω στην ώρα για τα 40ά του γενέθλια, το "Ουζερί του Λάκη" έχει πια επεκταθεί και σε παραδίπλα σάλα, με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω. Ραντεβού εκεί!

Γράφει ο Ιωσήφ Πρωιμάκης

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«MIGUSTO» 15 Μαϊ 2024 | 23:46

Αθήνα: Μια… "νόστιμη" πόλη - Μεγάλο αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

Το 5σέλιδο αφιέρωμα είναι προϊόν δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip)

15 Μαϊ 2024 | 16:34

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος.

14 Μαϊ 2024 | 18:23

'Τhe mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

30 Απρ 2024 | 12:22

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

29 Απρ 2024 | 11:59

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΣΥΝΤΑΓΗ 25 Μαϊ 2024 | 10:36

Φανταστικό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα που θα το λατρέψετε - Εύκολο και γρήγορο

Γλυκό ψυγείου εύκολο και γρήγορο με σοκολάτα και λευκή κουβερτούρα. Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

ΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ 24 Μαϊ 2024 | 18:12

Φάγαμε το θρυλικό τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας και πάθαμε πλάκα

Το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην Εύβοια.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ 24 Μαϊ 2024 | 06:40

Απολαυστική τάρτα λεμόνι με ελάχιστα υλικά - Γρήγορη και εύκολη

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και όλα τα υλικά!

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΜΑΡΩΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗ 23 Μαϊ 2024 | 21:10

Πώς θα ευνοήσει τα ζώδια το τρίγωνο Άρη -Πλούτωνα: Σε ποιον τομέα θα φέρει τύχη και αφθονία

Η Σμάρω Σωτηράκη αναλύει σε ποιον τομέα των ζωδίων θα φέρει τύχη και αφθονία το τρίγωνο Άρη - Πλούτωνα.

23 Μαϊ 2024 | 17:51

Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

ΣΥΝΤΑΓΗ 23 Μαϊ 2024 | 07:03

Εύκολο γλυκό ψυγείου που θυμίζει μιλφέιγ - Χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι, μόνο με τρία υλικά

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου που θυμίζει μιλφέιγ αλλά δεν είναι!

ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ 22 Μαϊ 2024 | 09:38

Συνταγή: Τέλειο κέικ σοκολάτας σε βαζάκι - Χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, δεν χρειάζεται φούρνος

Αυτό το κέικ σοκολάτας σε βαζάκι χωρίς ζάχαρη είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα καθώς δεν θα χρειαστείς καν φούρνο για να το ψήσεις.

ΣΥΝΤΑΓΗ 22 Μαϊ 2024 | 06:39

Σπιτικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, ζελέ και μπανάνες - Εύκολο και γρήγορο, για όλες τις ώρες

Σπιτική συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες, ζελέ και σαντιγί.