Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τιμά τον Κ. Γραμμένο

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου: 20 χρόνια με δύναμη από τη Χίο - Τιμά τον Κ. Γραμμένο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τιμά τον Κ. Γραμμένο

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00 στη Χίο.

Διαρκής πορεία Αριστείας, με το βλέμμα στο μέλλον

Κατά τη διάρκεια της 20ετίας, το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, που εδρεύει στη Χίο, αναδείχθηκε σε εξωστρεφές διεθνές Κέντρο Αριστείας στις πανεπιστημιακές ναυτιλιακές σπουδές. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται από τη ναυτιλιακή κοινότητα με διακεκριμένες σταδιοδρομίες των αποφοίτων του, καθώς και από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω αλλεπάλληλων επιστημονικών διακρίσεων και βραβεύσεων.

Η επετειακή εκδήλωση περιλαμβάνει:

Σύντομη αναδρομή της ιστορίας, των δραστηριοτήτων και διακρίσεων του Τμήματος.
Την αναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (Cass Business School, City, University of London) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αλλοδαπής, της ναυτιλιακής επιχειρηματικής κοινότητας, εθνικών και διεθνών θεσμικών φορέων, άλλων πνευματικών ιδρυμάτων και της Χιακής κοινωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μιχάλων 8, Χίος).

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένος

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Θ. Γραμμένος είναι Καθηγητής του “Cass Business School” του Πανεπιστημίου “City, University of London” και Πρόεδρος του ομώνυμου “Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance”. Διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου “City University of London” (1998-2011) και Κοσμήτορας της Σχολής “Cass Business School” (2000-2010).

Ο Δρ Κώστας Γραμμένος ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο “City, University of London” αρχικά ως επισκέπτης καθηγητής το 1982 και ως Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών» (“Shipping, Trade and Finance”) από το 1986, ενώ τα επόμενα έτη ίδρυσε άλλα δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Περισσότεροι από 3700 επιστήμονες από περισσότερες από 150 χώρες αποφοίτησαν από τα προγράμματα αυτά.

Με το επιστημονικό του έργο, ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος εισήγαγε καινοτόμες μεθόδους ανάλυσης της πιστωτικής πολιτικής των τραπεζών για ναυτιλιακές επενδύσεις και νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις για τη διεθνή επιχειρηματικότητα, που υιοθέτησαν οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες από το 1982.

Για έργο του, καθώς και για τη συμβολή του στην αναγνώριση των Ναυτιλιακών Χρηματοπιστωτικών (Shipping Finance) ως ενός διακριτού ακαδημαϊκού αντικειμένου, τιμήθηκε το 1999 με την ανώτατη ακαδημαϊκή διάκριση του Ηνωμένου Βασιλείου (DSc. in Shipping Finance).

Ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος είναι ο ιδρυτής του παγκοσμίου φήμης “Cass Centre for Shipping, Trade and Finance” του Πανεπιστημίου “City University of London” (1983). Για να τιμήσει τη συνεισφορά του, το Πανεπιστήμιο μετονόμασε το Κέντρο σε “Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance” (2007).

Επίσης:

Ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος ορίσθηκε το 2006 Πρόεδρος του νεοσύστατου τότε Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό του.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος του Αλέξανδρου Ωνάση, καθώς και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Bureau of Shipping.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Ναυτιλιακών Οικονομολόγων από το 1998 έως το 2002.

Άλλες σημαντικές τιμητικές διακρίσεις:

Το 1994, η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου του απένειμε τον τίτλο του «Officer» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την «προσφορά του στη διδασκαλία και την προώθηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων».
Το 2009 του απονεμήθηκε και πάλι από τη βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος του «Commander» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις «υπηρεσίες του στη διδασκαλία και την έρευνα».
Το 2013 του απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το παράσημο του Ταξιάρχου του Φοίνικος. Το 1998 ονομάστηκε the Seatrade Personality of the Year, ενώ το 2011 και 2012 περιελήφθη στον κατάλογο της Lloyd’s List των 100 κορυφαίων διεθνώς προσωπικοτήτων που επηρέασαν την διεθνή Ναυτιλία.

Πηγή: saronicmagazine

Φωτο: INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
6.7 ΡΙΧΤΕΡ 30 Οκτ 2020 | 15:30

Καταστροφικός σεισμός - Χίος: Γκρεμίστηκαν σπίτια σε χωριά, ζημιές και στην πόλη [εικόνες]

Οι πρώτες εικόνες από τις καταστροφές στη Χίο μετά τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο.

27 Νοε 2020 | 12:59

Το ERTFLIX τιμά τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο "θεός της μπάλας" μέσα από τρεις αγώνες του "ΜEXICO 86" που έμειναν στην ιστορία

26 Νοε 2020 | 14:47

Γιατί δε θα υπάρξει ποτέ άλλος σαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Όλα όσα κάνουν τον Ντιέγκο Μαραντόνα, one of a kind.

25 Νοε 2020 | 14:51

10 πράγματα που δεν φανταζόταν κανείς για τον Φιντέλ Κάστρο

Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Comandante της κουβανικής επανάστασης.

25 Νοε 2020 | 14:43

Απίστευτο ρεκόρ! 100 εκ. followers στο TikTok σε 18 μήνες

Ποια TikToker έσπασε κάθε ρεκόρ σε social media;

25 Νοε 2020 | 14:37

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή αθλητικά παπούτσια του 2020

Η λίστα του Lyst με τα 10 κορυφαία ζευγάρια.

25 Νοε 2020 | 10:39

Η ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου ως ασπίδα προστασίας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας σε διεθνή πανεπιστημιακή μελέτη

Η ευεργετική επίδραση των φαινολικών συστατικών του ελαιολάδου στο ζωικό πειραματικό μοντέλο της σκλήρυνσης κατά πλάκας η οποία δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Antioxidants, με τη συμμετοχή της ELAWON.

24 Νοε 2020 | 15:31

Αυτή είναι η σειρά που σπάει κάθε ρεκόρ στο Netflix

Είναι και επίσημα η μίνι σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην πλατφόρμα.

24 Νοε 2020 | 15:20

Οι 10 κορυφαίες ταινίες για το ποδόσφαιρο

Όταν ο βασιλιάς των σπορ κατακτά τη μεγάλη οθόνη.

23 Νοε 2020 | 15:13

The Queen's Gambit: Γνώρισε τις αληθινές Beth Harmon του σκακιστικού κόσμου

Είναι νέες, όμορφες και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε έναν χώρο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανδροκρατούμενος, το σκάκι.

23 Νοε 2020 | 15:13

O Μπάρακ Ομπάμα κανε το ντεμπούτο του στο TikTok με αυτό το βίντεο

Έτοιμος να ανοίξει ένα ακόμα λογαριασμό στα social media είναι ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος.

23 Νοε 2020 | 14:56

Πού (και πώς) θα ταξιδεύουμε το 2021

Αν υποθέσουμε ασφαλώς ότι θα ξεμπερδέψουμε σύντομα με τον κορονοϊό.

23 Νοε 2020 | 14:56

Πώς το σκάκι έγινε πάλι μόδα: Το άθλημα που διεκδικεί μια θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι φανατικοί οπαδοί του θα διαφωνούσαν. Θα το ονόμαζαν θρησκεία.