X

Το πιο εύκολο και αφράτο banana bread - Χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά

Πιο μαλακό και αφράτο banana bread χωρίς ζάχαρη από αυτό δεν έχεις δοκιμάσει.

Γράφει: TheToc team

Πιο μαλακό και αφράτο banana bread χωρίς ζάχαρη από αυτό δεν έχεις δοκιμάσει.

Αν έχεις μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν, μην τις πετάξεις. Φτιάξε στα γρήγορα το πιο εύκολο banana bread που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Τη συνταγή βρήκαμε από την food blogger Emily Vagia.

Μαλακό banana bread με τις πολύ ώριμες μπανάνες σου

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες
100 γρ. υποκατάστατο καστανής ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
75 ml ελαιόλαδο
50 γρ. γιαούρτι
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση
Ξεκίνα χτυπώντας στο μούλτι τις 3 μπανάνες. Ρίξε το μείγμα σε μπολ.
Πρόσθεσε το υποκατάστατο καστανής ζάχαρης, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι.
Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Ανακάτεψε και μετέφερε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Πάρε την 4η μπανάνα και κοψ'την στη μέση οριζοντίως. Βάλε τη μισή μπανάνα πάνω στο μείγμα του κέικ και την άλλη μισή δίπλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Στα 45 λεπτά δες αν χρειάζεται να σκεπάσεις το banana bread για να μην σου αρπάξει από πάνω.
Άφησε το banana bread να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρεις και το κόψεις σε φέτες.

Διαβάστε Επίσης