X

Το πιο τέλειο, απλό και αρωματικό κέικ μήλου - Ο,τι πρέπει για τον καφέ σας

Κέικ με μήλα, ιδανικό για τον καφέ, το τσάι αλλά και για ένα γευστικό πρωϊνό. Δοκιμάστε το και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Γράφει: TheToc team

Κέικ με μήλα, ιδανικό για τον καφέ, το τσάι αλλά και για ένα γευστικό πρωϊνό. Στην καρδιά του κρύβονται ολόγλυκα και ζουμερά μήλα.

Δοκιμάστε το και σίδουρα θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Συνταγή: Το πιο τέλειο, απλό και αρωματικό κέικ μήλου

Υλικά

4 μήλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη (για τα μήλα)
2 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα μήλα)
4 αυγά
400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη για το κέικ
200 γρ. (1 κούπα) αραβοσιτέλαιο
50 γρ. (1/4 κούπας) χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού σκόνη βανίλιας
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση


Για το κέικ με μήλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά το αραβοσιτέλαιο, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά, βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες με τα μήλα και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Όταν βγάλουμε το κέικ με μήλα από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε και, αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε Επίσης