Το κέικ σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό και καθημερινό γλυκό, το οποίο αγαπιέται από πολλούς!
Γι’ αυτό και ο σεφ Δημήτρης Μιχαηλίδης μας προτείνει μια φανταστική συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ ακόμα και για την περίοδο της νηστείας.
Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το πιο λαχταριστό Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας και μάλιστα χωρίς μίξερ!
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Υλικά
340γρ. νερό
355γρ. χυμός πορτοκαλιού
175γρ. ηλιέλαιο
440γρ. ζάχαρη
485γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ξίδι λευκό
4 κ.σ. κακάο
150γρ. κουβερτούρα
75γρ. γάλα Αμυγδάλου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ηλιέλαιο, το άσπρο ξύδι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν, όχι πολύ.
Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί 18/30 εκ. και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα και 15′ λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αλείφουμε όλο το κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
*Tip: Το μυστικό στα νηστίσιμα κέικ είναι να μην τα ανακατεύουμε πολύ.
Η συνταγή από www.dimitrismichailidis.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr