Ένα ανάλαφρο, πανεύκολο προφιτερόλ ταψιού χωρίς αυγά, χωρίς μίξερ και χωρίς κόπο.
Υλικά
200 γρ μίνι κρουασανάκια με γέμιση
Για την Κρέμα Βανίλιας
1 λίτρο γάλα πλήρες αγελαδινό
4 βανίλιες
20 γρ κορν φλαουρ
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ βούτυρο αγελαδινό.
Για την Κρέμα Σοκολάτας
600 γρ γάλα πλήρες αγελαδινό
60 γρ κακάο σκόνη
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ κορν φλαουρ.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την συνταγή ξεκινώντας αρχικά από την κρέμα βανίλια όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα της ζάχαρη το κορν φλάουρ το αλεύρι και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Μόλις η κρέμα μας ξεκινάει να πήζει ελαφρώς ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί κι αυτό.
Ετοιμη η κρέμα μας δεν είναι τόσο πηχτεί όσο η κρέμα ζαχαροπλαστικής και για αυτό το λόγο το προφιτερόλ θα βγει ανάλαφρο
Ετοιμη η κρέμα βανίλια την αδειάζουμε σε ένα μπολ σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μία μεμβράνη στο να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στο να πέσει η θερμοκρασία της αρκετά
Οταν έχει πέσει η θερμοκρασία της κρέμας μας προσοχή όχι να έχει κρυώσει παίρνουμε κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ ή οποιαδήποτε άλλο της επιλογής σας τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ώστε να καλυφθούν με την κρέμα βανίλια που φτιάξαμε και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι με διαστάσεις 33 * 20 τα απλώνουμε ομοιόμορφα αφήνουμε το πυρέξ την άκρη.
Ξεκινάμε απευθείας να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα για την κρέμα σοκολάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα μας πήξει και σε αυτό το στάδιο προαιρετικά
προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά
Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας απευθείας επάνω στο προφιτερόλ μας την απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Οταν πλέον κρυώσει το διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια ή οτιδήποτε άλλο τις επιλογής σας και το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξουν οι κρέμες