Το πρόγραμμα Active Citizens Fund σε Θεσσαλονίκη και Δράμα

Συμμετείχαν περισσότεροι από 340 εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών στηρίζοντας δυναμικά την έναρξη του προγράμματος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το πρόγραμμα Active Citizens Fund σε Θεσσαλονίκη και Δράμα

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος Active Citizens Fund στη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότεροι από 340 εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις γειτονικές περιοχές, όπως Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα και Κιλκίς, συμμετείχαν, στηρίζοντας έτσι δυναμικά την έναρξη του προγράμματος.

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund και των δύο πρώτων ανοιχτών προσκλήσεων, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, στον Πολυχώρο LABattoir, με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το LABattoir project, ενώ την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ, για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα. Στη Δράμα, με την στήριξη του Δήμου και της Ένωσης Κυριών Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 η παρουσίαση του προγράμματος στο δημαρχείο της πόλης, και ακολούθησαν τα εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund σε Θεσσαλονίκη και Δράμα
Θεσσαλονίκη

Δράμα
Δράμα

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος, Διευθυντής του προγράμματος, αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των οργανώσεων στις επισκέψεις μας στη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολλές οργανώσεις που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο και, αν ενδυναμωθούν, μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα. Αυτό επιδιώκουμε μέσω του προγράμματος Active Citizens Fund: να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια δυνατή και βιώσιμη κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα».

Η κα Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του προγράμματος, σημειώνει επίσης τα εξής: «Το πρόγραμμα Active Citizens Fund έρχεται να υποστηρίξει την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες θεματικές, χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο. Ευελπιστούμε να λάβουμε αξιόλογες προτάσεις έργων από μικρές και μεγάλες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ώστε μαζί να καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών, να ενισχύσουμε την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά και να διεκδικήσουμε μια ανοιχτή και συνεκτική κοινωνία για όλους».

Εκδηλώσεις παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα (14&15/3) και το Ηράκλειο (20&21/3).

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund σε Θεσσαλονίκη και Δράμα - εικόνα 3

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε ακόμα: Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Περισσότερα: www.activecitizensfund.gr

Χορηγός Επικοινωνίας TheTOC.gr.

Ακολουθήστε τη σελίδα του TheTOC.gr στο Facebook και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για παραστάσεις!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

12 Ιαν 2021 | 17:31

Τα καλύτερα video games όλων των εποχών

Από το Super Mario Kart μέχρι το Zelda, αυτά είναι τα παιχνίδια που άλλαξαν την ιστορία του gaming.

12 Ιαν 2021 | 14:32

Face yoga: Οι σωστές κινήσεις για έναν καλύτερο ύπνο

Η face yoga expert Αρετή Καφαντάρη σας δείχνει πώς μπορείτε με απλές κινήσεις yoga προσώπου να έχετε έναν καλύτερο ύπνο στο #BeautyStarsFest.

11 Ιαν 2021 | 15:33
08 Ιαν 2021 | 15:21
08 Ιαν 2021 | 14:50

Η καταστροφή του Τσέρνομπιλ μέσα σε 3 λεπτά

Ίσως, το πιο κατατοπιστικό βίντεο για το πλέον φριχτό ατύχημα του 20ου αιώνα.

30 Δεκ 2020 | 17:35

Lifebuoy: Το σαπούνι - "θρύλος" που σώζει ζωές από το 1894 μέχρι σήμερα

Το σαπούνι "σωσίβιο" που δημιουργήθηκε για να σώζει ζωές και συνεχίζει να εκπληρώνει τον σκοπό του από το 1894 μέχρι σήμερα.

30 Δεκ 2020 | 11:10

Γιορτές στο σπίτι: 5 προτάσεις για να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου

Τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου μέσα στο σπίτι.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 28 Δεκ 2020 | 17:22

WhatsApp: Κακά νέα για όσους έχουν παλιά smartphones

Διακοπή υποστήριξης του WhatsApp σε παλαιότερες τηλέφωνικές συσκευές.