Μία vegan και ελαφριά συνταγή για ζυμαρικά, με παντζάρια που θα σας ξετρελάνει και θα... σας λύσει τα χέρια, αφού φτιαχνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά.
Πρόκειται για μια δροσερή μακαρονάδα για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου. Είναι έτοιμη σε 11 λεπτά και απολαυστική. Θα την λατρέψετε.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger Emily Vagia.
Τοπ καλοκαιρινό και light πιάτο: Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτα
Υλικά
250 γρ. ζυμαρικά
3 κ.σ. νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
100 γρ. vegan φέτα τριμμένη (ή τυρί τριμμένο της επιλογής σας)
1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο ή φύλλα μέντρας
1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 γρ. βρασμένα παντζάρια (από το σούπερ μάρκετ)
1 κ.γ. τσίλι
1/2 κ.γ. αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
καρύδια ψιλοκομμένα (αν θέλετε)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κρατήστε 3 κ.σ. από το βρασμένο νερό.
Στο μεταξύ και μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά ρίξτε μέσα στο μπλέντερ τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο και το τσίλι. Χτυπήστε καλά. Προσθέστε και το νερό από τα ζυμαρικά.
Σε ένα μπολάκι τρίψτε την φέτα και ανακατέψτε την με τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά στραγγίστε τα και ρίξτε και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέστε την σάλτσα παντζαριού και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε στα πιάτα και ρίξτε από πάνω την φέτα.
Προσθέστε λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλετε και απολαύστε.
Σημείωση: Αν σας περισσέψει σάλτσα παντζαριού μπορείτε να την βάλετε σε ένα σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη και να την κρατήσετε εκεί για ένα επόμενο γεύμα. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μέχρι και για 6 μήνες.