Καταπληκτική τούρτα, με παγωτό και μπισκότα για όλα τα πάρτι του καλοκαιρού! Εντυπωσιακή στην εμφάνιση και υπέροχη στη γεύση! Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
2 συσκ. μπισκότα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1½ kg παγωτό
1 συσκ. μπισκότα
1/2 φλ. καβουρδισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
600 gr σαντιγί
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για λίγο να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ.
Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
Τα ρίχνουμε στο παγωτό.
Προσθέτουμε τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το παγωτό σε στρώση πάνω στην παγωμένη βάση.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Την παγώνουμε μέχρι να σφίξει για 3 με 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.
Τη βάζουμε σε πιατέλα.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί.
Γαρνίρουμε με ολόκληρα μπισκότα.
Περιχύνουμε με σιρόπι .