
Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και πολλοί/ές ετοιμάζετε τραπέζι στο σπίτι σας!
Εκτός από τα παραδοσιακά ψητά -και όχι μόνο- κρεατικά, που θα έχουν την τιμητική τους τη σημερινή ημέρα, σίγουρα χρειάζονται και κάποια... συνοδευτικά.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει την πιο τέλεια συνταγή για πατάτες baby βουτύρου.
Απολαύστε τες σαν ελαφρύ γεύμα και βάλτε τες πλάι σε κρεατικά στο σημερινό τραπέζι και όχι μόνο.
Συνταγή για Τσικνοπέμπτη: Αυτές οι πατάτες βουτύρου είναι το καλύτερο συνοδευτικό
Υλικά
500 γρ. baby πατάτες με λεπτή φλούδα (κομμένες στη μέση)
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζωμό κότας
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (χυμό)
6 δαμάσκηνα
1 - 2 κλων. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλέγουμε μικρές baby πατάτες με λεπτή φλούδα, τις πλένουμε πολύ καλά και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τις κόβουμε στη μέση.
Λιώνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τις πατάτες για 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε τις για 5 λεπτά, να μελώσουν μέσα στο βούτυρο και να αρχίσει να γίνεται διάφανη η σάρκα τους.
Προσθέτουμε το ζωμό, σκεπάζουμε με καπάκι και τις αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες μας, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.
Διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό και περιχύνουμε τις πατάτες, όπως είναι μέσα στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστές τις πατατούλες με την υπέροχη σάλτσα τους.
Στο τέλος η σάλτσα βγαίνει πυκνή και μελωμένη και η πατάτα γίνεται μαλακιά, βουτυράτη και υπέροχη.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή σαν γαρνιτούρα πλάι σε κρέας, ψάρι η πουλερικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr