
Ζουμερά παϊδάκια και κοκορέτσι, premium κοπές μακράς ωρίμανσης ή τυλιχτά με λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοντοσούβλι προβατίνας; Φυσικά... Όλα αυτά μπορεί να τα βρει κανείς, στα καλύτερα στέκια για την Τσικνοπέμπτη.
Το ρίχνουμε έξω κάνοντας focus σε κρεατοταβέρνες, grill houses και ατμοσφαιρικά steak restos που ψήνουν σε ζωντανή φωτιά.
Ποιες είναι οι επιλογές μας;
Wood

Στα τραπέζια του, στο ξεκίνημα αριβάρουν ντελικάτσες όπως το δαντελωτό καρπάτσιο ελληνικής μοσχίδας με κρέμα παρμεζάνας και τρούφας ή το τατάκι, επίσης από ελληνική μοσχίδα, με γουακαμόλε κολοκυθιού σερβιρισμένα δίπλα σε μπουράτα νεροβούβαλου Κερκίνης και βραστά χόρτα με μους φέτας, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν premium κοπές ψημένες στην εντέλεια. Στην κρεατοφαγική του γκάμα θα βρείτε κοπές όπως πικάνια Black Angus που σερβίρουν με σάλτσα μπεαρνέζ, πιπεριού ή chimichurri, rib-eye Wagyu Ουρουγουάης, ελληνικής εκτροφής κρέατα ωρίμανσης, Black Angus Ισπανίας με ωρίμανση 65 ημερών και δυσεύρετα για την ελληνική αγορά κρέατα, όπως η ράτσα Rubia Gallega.
Διεύθυνση:
Εμμ. Μπενάκη 22, Κηφισιά
Tηλ:
2108074416
Καλοφαγάς Steakhouse

Με την καλύτερη ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα και τα θεϊκά παϊδάκια να κάνουν σουξέ, ο "Καλοφαγάς Steakhouse" στα Βριλήσσια βρίσκεται στην καρδιά των Αθηναίων που λατρεύουν το αυθεντικό και το γνήσιο. Στα παραπάνω προσθέστε και τις επιλεγμένες κοπές μεταξύ των οποίων tomahawk, rib eye, T-bone, rump, flap & flank steaks, όλα τέλεια ψημένα, και –last but not least– η εξαιρετική picanha.
Διεύθυνση:
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου & Π.Π. Γερμανού 1, Βριλήσσια
Tηλ:
2108040380
Ananias Rotisserie

Η γευστική επιμέλεια εδώ φέρει την υπογραφή του Ηλία Σκουλά, που φροντίζει για ό,τι φτάνει στο τραπέζι από τη γαλλική rotisserie ή την αργεντίνικη parilla – που είναι άλλωστε και οι βασικοί πυλώνες γευστικής δημιουργίας. Οι περισσότερες συνταγές αποτελούν γαστρονομικές μεταφράσεις των εμπειριών, των ταξιδιών αλλά και των εμπνεύσεων του σεφ Σκουλά, ο οποίος παρουσιάζεται για ακόμη μία φορά ανοιχτοχέρης στο κομμάτι της απόλαυσης.
Διεύθυνση:
Ηφαίστου 2, Μαρούσι
Tηλ:
6944678264
Brutus Tavern

Η signature κρεατόπιτα του μαγαζιού, διακοσμημένη με ένα χρυσό "Β" που το σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, αλλά και τα ασυναγώνιστα και πολύ ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με παλαιωμένο τσένταρ "ηλεκτρίζουν" δυναμικά την όρεξή μας, ενώ η συνέχεια γράφεται σχεδόν κυριολεκτικά στις φλόγες, με εξαιρετικές κοπές κρεάτων που θα ψηθούν στην εντέλεια.
Διεύθυνση:
Λεβέντη 3, Κολωνάκι
Tηλ:
2107240453
Hoocut

Πίτα φτιαγμένη στο χέρι, ανάλαφρη και τραγανή, παρελκόμενα διαλεχτά, ολόφρεσκα και ποιοτικά, και βέβαια εξαιρετικό κρέας που προέρχεται πλέον αποκλειστικά από την πλήρως εξοπλισμένη μονάδα επεξεργασίας Metameat, που δημιούργησαν οι αδερφοί Λιάκου για να προσφέρουν εκλεκτή πρώτη ύλη σε όλα τους τα μαγαζιά. Τυλιχτή πίτα με λεπτοκομμένα κομμάτια βοδινού ή προβατίνας, ανοιχτές πίτες με ψητό χοιρινό κρέας, κοτόπουλο ή ακόμα και λουκάνικο από μαύρο χοίρο είναι κάποιες μονάχα από τις προτάσεις για μια σπέσιαλ Τσικνοπέμπτη αλά "Hoocut".
Διεύθυνση:
Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, κέντρο
Tηλ:
2103240026
Basegrill

Οι αδερφοί Λιάκου δεν επαναπαύονται ούτε στιγμή στις δάφνες τους, φροντίζοντας να ανανεώνουν διαρκώς το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου, που μας πρωτοσύστησε μια διαφορετική άποψη στην απόλαυση του κρέατος. Εκείνη δηλαδή που αναζητά με πάθος την καλύτερη πρώτη ύλη, καλλιεργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς της, και επενδύοντας πρώτοι με επιμονή και γνώση σε αυτόχθονες φυλές που κινδύνευαν υπο εξαφάνιση, όπως ο αυθεντικός ελληνικός μαύρος χοίρος και η στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης. Έτσι, λοιπόν, κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο "Basegrill" και ειδικά τώρα με την Τσικνοπέμπτη προ των πυλών, ξέρουμε πως εδώ θα απολαύσουμε κρέας στην καλύτερή του εκδοχή, αλλά και το πολυβραβευμένο μοσχαρίσιο συκώτι και τα φημισμένα αβγά με πατάτες.
Διεύθυνση:
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
Tηλ:
2105757455
Τα Λαλάγγια

Kρεατοσπεσιαλιτέ, και όχι μόνο, με ιστορία βρίσκουν τη θέση τους στα "Λαλάγγια", το αυθεντικό μανιάτικο μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι. Χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες της ιδιαίτερης πατρίδας του, ο Γυθειώτης Άγγελος Κολοκοτρώνης φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα πιο γευστικά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας. Ο καγιανάς με σύγκλινο, οι τσουχτές με καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό εναλλάσσονται με τα παραδοσιακά λουκάνικα με πορτοκάλι και την εμβληματική γουρουνοπούλα, σκορπώντας μυρωδιές και γνήσιο ταμπεραμέντο. Η τεράστια εμπειρία τους στη σχάρα αποτελεί σίγουρα το δυνατό τους χαρτί, οπότε μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα ζουμερά μπιφτέκια ή τα μπριζολάκια.
Διεύθυνση:
Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
Tηλ:
2106828093
BAR.B.Q

Από τους πιο σταθερούς εκπροσώπους του κρεατοφαγικού τερέν, με περισσότερα από 15 χρόνια δραστηριότητας στα οποία το τιμόνι της κουζίνας κρατά ανελλιπώς ο σεφ Νεκτάριος Δανιηλίδης, το "Bar.B.Q." συνδυάζει τη value for money κρεατολαγνία με ένα βατό, φιλικό concept. Μια κάρτα με mix grill, burger και premium κοπές επιφυλάσσει κάτι για όλους, όσο η δράση στην ανοιχτή κουζίνα ανεβάζει στροφές. Όσο για το Black Angus, αυτό βασιλεύει και στην αρένα των burgers, καθώς τα ζουμερά μπιφτέκια ντύνονται με λογιών υλικά, όπως αυτό με μπιφτέκι από φρεσκοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά από rib eye Black Angus 200 gr., με yuzu, kosho, aioli – και άλλα πολλά. Στη βιομηχανικού ύφους σάλα σάς περιμένει, εκτός από την καρνιβορική φιέστα, μια λίστα κρασιών-έκπληξη, η οποία κάνει διαδρομές σε όλη την Ελλάδα αλλά και στους αμπελώνες του εξωτερικού.
Διεύθυνση:
Ελ. Βενιζέλου 46, Ν. Σμύρνη
Tηλ:
2109319675
Barrique Port

Στο προσκήνιο της έμπειρης κρεατοφαγίας εισέρχεται το "Barrique Port" με δυναμική που κρύβει πίσω της εκλεκτά κρέατα σε αμερικάνικες κοπές (flank steak, tri tip, tomahawk) και περισσότερες από 200 ετικέτες κρασιού. Δυνατή γεύση το ζουμερό μπιφτέκι από βοδινό ή πρόβειο κιμά, που δένει χέρι-γάντι με τα υπόλοιπα υλικά τα οποία συνθέτουν το απολαυστικό εύρος των burgers. Η φάβα με λουκάνικο, το ρολό κοτόπουλο με γέμιση μανιταριών και gravy sauce και ο σιδηρόδρομος γιουβέτσι απλώνουν επιδέξια την γκάμα του μενού σε comfort γεύσεις, που υπογράφει ο σεφ Θανάσης Φλιάτουρας.
Διεύθυνση:
Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
Tηλ:
2104528010
Meat the Stars

Tο "Meat the stars" προτείνει μια αστεράτη κρεατολαγνική κάρτα με ελληνικές σταβλίσιες, πικάνια από Black Angus, rib-eye, T-bone, όλα τέλεια ψημένα που, σε συνδυασμό με περισσότερες από 70 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ανεβάζει το φαγητό σε άλλο level. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα κλασικά εδέσματα σε εξαιρετικές εκτελέσεις, όπως το μελωμένο κότσι αρνιού σιγομαγειρεμένο στο φούρνο με πουρέ πατάτας, που τα απολαμβάνετε χαζεύοντας το φαντασμαγορικό ψυγείο ξηρής ωρίμανσης με τις πολύτιμες κοπές.
Διεύθυνση:
Λεωφ. Μαραθώνος 27 (εμπορικό κέντρο Πικερμίου), Πικέρμι
Tηλ:
2106039417
Το Καπλάνι

Πρώτη θέση στο τραπέζι έχουν αγαπημένα καλούδια που είναι αδύνατον να μη σας κερδίσουν από την πρώτη στιγμή που θα τα εντοπίσετε στον κατάλογο. Ανάμεσα σε πολλά must ξεχωρίζουν το χοιρινό κότσι, η κορτεζίνα από χοιρινά στηθόπλευρα, το πρόβειο λουκάνικο, η στάκα με πατάτα και αβγό, η φουρνιστή πανσέτα αλλά και, φυσικά, τα χόρτα τσιγαριαστά. Θα τα συνοδέψετε με ψαγμένα κρασιά και αποστάγματα που κάνουν ντόρο, όπως τσικουδιά και ρακόμελο εκλεκτών ντόπιων παραγωγών.
Διεύθυνση:
Ευφρονίου 47, Καισαριανή
Tηλ:
2107211161
Ένα και Ένα

Με πρωταγωνίστριες τις κρεατοφαγικές νοστιμιές, αποτελεί ένα κι ένα για να τσικνίσετε με εκλεκτά κρεατικά, πειραγμένες σαλάτες και πολλές αυθεντικές χειροποίητες γεύσεις που τα συνοδεύουν. Πιάτα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από διαλεχτές πρώτες ύλες κάνουν πράξη την απόλαυση. Ο πλούσιος κατάλογος φέρνει στο τώρα γεύσεις γνώριμες, αγαπημένες αλλά και νέες, ό,τι πρέπει για αποκριάτικες εξόδους με θαλπωρή και νοστιμιά. Κρύα και ζεστά ορεκτικά κάνουν το κατάλληλο ζέσταμα, ενώ ακολουθούν τα best seller ψητά στα κάρβουνα ή στη σούβλα, όπως τα φημισμένα παϊδάκια γάλακτος, η τρυφερή ζουμερή προβατίνα και το μοσχομυριστό κοκορέτσι.
Διεύθυνση:
Κύπρου 19, Χαϊδάρι
Τηλ:
697 481 1026
ΠΗΓΗ: athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr