Συνταγή για τέλειο, αρωματικό, αφράτο και φθινοπωρινό carrot cake.
Αυτόκ το κέικ καρότου είναι υγιεινό, χωρίς ζάχαρη και θα συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας -και όχι μόνο- τα απογεύματα του Οκτωβρίου.
Τη συνταγή προτείνει η Διατροφολόγος Αναστασία - Σίσσυ Μαμάτσιου.
Συνταγή: Υγιεινό και αφράτο carrot cake χωρίς ζάχαρη - Με φθινοπωρινά αρώματα
Υλικά
• 2 κούπες τριμμένο καρότο (περίπου 3 μέτρια καρότα)
• 2 αυγά
• ½ κούπα ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (λιωμένο)
• ½ κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
• 1 κούπα αλεύρι ολικής ή κανονικό
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. κανέλα
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
• ½ κούπα καρύδια ή φουντούκια χοντροκομμένα
• ½ κούπα σταφίδες ή cranberries (προαιρετικά)
• 1 πρέζα αλάτι
Για το frosting (προαιρετικό αλλά νόστιμο)
• 200 γρ. τυρί κρέμα
• 2-3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
2. Σε μπολ ανακατεύεις αυγά, λάδι και μέλι και τα μπαχαρικά.
3. Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύεις απαλά.
4. Ρίχνεις μέσα το καρότο, τα καρύδια και τις σταφίδες.
5. Αδειάζεις το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 35-40’ μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
6. Αφήνεις να κρυώσει καλά πριν βάλεις το frosting.
7. Για το frosting: ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να γίνουν κρεμώδη και απλώνεις πάνω από το κέικ.