Follow us

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου

Τον θαυμασμό του για την Αθήνα εκφράζει ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Ντέιβιντ Κόνσταμπλ, σε ένα αφιέρωμα - ύμνο στην στήλη για τον τουρισμό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου

Τον θαυμασμό του για την Αθήνα εκφράζει ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Ντέιβιντ Κόνσταμπλ, σε ένα αφιέρωμα - ύμνο στην στήλη για τον τουρισμό.

Περπατώντας στο λιθόστρωτο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Κόνσταμπλ αισθάνεται ότι βρίσκεται στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης, και δηλώνει ότι η Αθήνα είναι το καλύτερο ανοιχτό πανεπιστήμιο στον κόσμο. «Δεν υπάρχουν χρεώσεις και δίδακτρα. Δεν υπάρχουν καθηγητές. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις καμία εργασία. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς καθημερινά το μάθημα. Απλά παραδίδεσαι στην πόλη και την Ιστορία της η οποία βρίσκεται παντού γύρω σου» γράφει δημοσιογράφος.

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου

Τα ονόματα των αρχαίων θεών έχουν διδαχτεί σε όλους παντού στον κόσμο σε νεαρή ηλικία

«Καμία άλλη χώρα, δεν μπορεί να καυχηθεί για τους τόσο μεγάλους προαιώνιους αθλητές τους, τους Τιτάνες και τους Γίγαντες. Και είναι η ελληνική ιστορία και τα τοπία, που μέσα από τους αιώνες τις εμπειρίας και της καθημερινότητας, κατασκεύασαν από κοινού την σύγχρονη Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα.» λέει ο Κόνσταμπλ.

Ο δημοσιογράφος θυμίζει ότι η Ελλάδα κυριαρχεί στην συνείδησή όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα αν την έχουν επισκεφτεί ή όχι: «Τα ονόματα των αρχαίων θεών έχουν διδαχτεί σε όλους παντού στον κόσμο σε νεαρή ηλικία, και η φιλοσοφία των ελλήνων φιλοσόφων αποτελούν και σήμερα σημεία αναφοράς για την κοινωνία και τις επιστήμες. Οι περισσότεροι θα θυμούνται ακόμα -έστω και με τρόμο...- από τα μαθητικά τους χρόνια το θεώρημα του Πυθαγόρα, ή θα νιώθουν το δέος μπροστά στην Τριγωνομετρία που εφευρέθηκε από τους Έλληνες μαθηματικούς. Έπειτα υπάρχουν οι φιλόσοφοι και οι ποιητές. Η Ελληνική μυθολογία και η ελληνική τραγωδία. Όταν σκεφτόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σκεφτόμαστε Ελλάδα. Ακόμα και τα γιαούρτια τους είναι διάσημα.»

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου - εικόνα 2

Εχεις πάντα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε κάτι θαμμένο είτε πρόκειται για κάποιο τεχνικό έργο των Ρωμαίων είτε για τον τάφο κάποιου Αθηναίου

Αναφερόμενος στα έργα οτυ Μετρό, την μεγαλύτερη αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα, ο Κόνσταμπλ υπογραμμίζει το γεγονός πως σχεδόν κάθε σταθμός αποτελεί ένα μουσείο, από τα ευρήματα που βρέθηκαν. «Στην Αθήνα, όπου και να περπατήσεις έχεις πάντα την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πάνω σε κάτι θαμμένο είτε πρόκειται για κάποιο τεχνικό έργο των Ρωμαίων είτε για τον τάφο κάποιου Αθηναίου.»

Ο δημοσιογράφος της Daily Mail παρατηρεί ότι τώρα πια η Αθήνα δεν είναι μια αδιάφορη πόλη που αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό για κάποιο νησί και καλεί τους τουρίστες να μένουν περισσότερο στην πόλη.

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου - εικόνα 3

Είναι μία πόλη που μπορείς να την περπατάς σαν ένα μεγάλο πανεπιστήμιο όπου μαθαίνεις αρχιτεκτονική, φιλοσοφία, δημοκρατία

Ειδική αναφορά γίνεται για το νέο μουσείο της Ακρόπολης με τον δημοσιογράφο να αναφέρεται στα εκθέματα αλλά και σε αυτά που δεν μπορούν να εκτεθούν καθώς «βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, στο Λονδίνο». Ο Κόνσταμπλ παίρνει σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας στο ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα, και ζητά να επιστρέψει το Βρετανικό Μουσείου τα εκθέματα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος επισημαίνει το έργο ιδρυμάτων όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με παραστάσεις στο Ηρώδειο και εκφράζει τον θαυμασμό του για την θέα της Ακρόπολης τη νύχτα αλλά και του Παναθηναϊκού Σταδίου με τους ειδικούς φωτισμούς.

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου - εικόνα 4

«Παρά την ύφεση και τις εικόνες της οικονομικής εξαθλίωσης, η πόλη συνεχίζει να ζει υπό το βάρος της Ιστορίας της και των αιώνων που την έχουν σημαδέψει. Μπορεί όλα να μοιάζουν να περιστρέφονται στην βοή της σύγχρονης εποχής, όμως η Αθήνα ήταν και παραμένει μία πόλη που μπορείς να την περπατάς σαν ένα μεγάλο πανεπιστήμιο όπου μαθαίνεις αρχιτεκτονική, φιλοσοφία, δημοκρατία. Και αυτό την έκανε επί αιώνες ξεχωριστή. Και όπως φαίνεται τίποτα δεν θα εμποδίσει να συνεχίσει να την κάνει και στα επόμενα χρόνια.» καταλήγει στο άρθρο του ο δημοσιογράφος.

Υμνοι της Daily Mail: Η Αθήνα το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ 03 Αυγ 2022 | 19:21

Μετά τα "χρυσά" καβουροπόδαρα, το μυκονιάτικο εστιατόριο χρέωσε 400 ευρώ τα "χρυσά" στρείδια - Θύματα Καναδοί νεόνυμφοι

Στο περίφημο μυκονιάτικο εστιατόριο της παραλίας του Πλατύ Γιαλού στη Μύκονο ζευγάρι από τον Καναδά , δεν θα ξεχάσει ποτέ την εμπειρία του

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΟΨΗ 03 Αυγ 2022 | 09:40

Αλλάζει η πλατεία Συντάγματος: Πώς θα είναι η κάτω πλευρά της μετά την ανάπλαση [εικόνες]

Στην αρχική επιφάνεια 2.300 τ.μ. της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, προστέθηκαν επιπλέον 1.300 τ.μ., νέου ζωτικού δημόσιου χώρου.

ΤΑ ΠΟΣΑ 03 Αυγ 2022 | 08:07

Πλειστηριασμοί: Ξανά στο σφυρί η ιστορική Σοφίτα της Πλάκας - Τα ακίνητα που αναζητούν 2η ευκαιρία τον Σεπτέμβριο [εικόνες]

Περισσότεροι από 9.000 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένο μέχρι στιγμής να διενεργηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ανάμεσά τους η Σοφίτα στην Πλάκα.

ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ 01 Αυγ 2022 | 12:51

Καλαμάτα: Ληστές ξεκινούσαν από την Αθήνα με νοικιασμένο αμάξι, έκλεβαν σπίτια και ξαναγύριζαν στην πρωτεύουσα

Στη σύλληψη δύο αντρών και μιας γυναίκας από τη Γεωργία για ληστείες σπιτιών στην Καλαμάτα προχώρησαν οι αρχές.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ 29 Ιουλ 2022 | 10:12

Κορυφώνεται το κύμα εξόδου των αδειούχων - Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και ΚΤΕΛ [βίντεο]

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου και στα διόδια.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 28 Ιουλ 2022 | 10:48

Τραγωδία στα Σπάτα - Daily Mail: Ο Τζακ ξέχασε το κινητό στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η αστυνομία εξετάζει μια νέα εκδοχή. Ο Τζακ ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε για να το πάρει.

ΑΠΟ ΤΟ UP STORIES 25 Ιουλ 2022 | 22:13

Έλιωσαν τα σίδερα από τον καύσωνα: Το θερμόμετρο άγγιξε τους… 94,2 βαθμούς Κελσίου στον Κηφισό [Βίντεο]

Το θερμικό drone που πέταξε πάνω από την Αθήνα κατά τη διάρκεια του υψηλού καύσωνα κατέγραψε τις θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή της Λεωφόρου Αθηνών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣ 21 Ιουλ 2022 | 18:16

Τέλος ο Δακτύλιος στην Αθήνα από το Σάββατο - Ποιους δρόμους αφορά

Σε ισχύ έως και την Παρασκευή, 22 Ιουλίου ο μικρός δακτύλιος στην Αθήνα.

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 18 Ιουλ 2022 | 18:37

Δεν χώνευαν οι κολλητοί του Χάρι τη Μέγκαν: "Είναι τρελός... αυτή δεν έχει χιούμορ" - Απίστευτες ατάκες για τη Μαρκλ

Τις αποκαλύψεις έκανε Βρετανός δημοσιογράφος που μίλησε με τους συμμαθητές του Χάρι από το Ίτον

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ 10 Ιουλ 2022 | 19:22
06 Αυγ 2022 | 00:04

Καλοκαιρινή απόδραση στη Λήμνο: Η εξοχική κατοικία με τη μοναδική θέα στον κόλπο του Μούνδρου

Μια ιδιαίτερη σχεδιαστική πρόκληση καθώς απαιτούσε τη συμπόρευση της ιστορίας με τις ιδιαιτερότητες που επέβαλε το φυσικό τοπίο και το συνδυασμό της λιτότητας με το ευ ζην.

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 02 Αυγ 2022 | 13:22

Διακοπές στο Πήλιο: Μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία που συνδυάζει βουνό, θάλασσα με όλες τις ανέσεις

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Agapitos Villas & Guesthouses, μαζί με το all day "El Resto Bar", υπόσχονται αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές στο Πήλιο, με φόντο τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ 30 Ιουλ 2022 | 08:41

Hotel Marcel προς τιμήν του αρχιτέκτονα Marcel Breuer - Το σημαντικό μπρουταλιστικό κτήριο

Ο Breuer ήταν ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα και το 1968 του απονεμήθηκε το AIA Gold Medal