Μία υπέροχη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ατομικό τιραμισού! Όλα τα μυστικά για το πώς να φτιάξετε σπιτική κρέμα πατισερί. Σερβίρετέ το σε κομμάτια ή στο ποτήρι.
Υλικά
300 gr δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. ρούμι μαύρο
3 μεγάλοι κρόκοι
70 gr ζάχαρη
1 πρέζες αλάτι
500 gr μασκαρπόνε
110 gr κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 συσκ. μπισκότα σαβουαγιάρ (ιδανικά σοκολάτα - βανίλια)
20 gr άγλυκο κακάο
50 gr ξύσμα σοκολάτας.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και 3 κ.σ. ρούμι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι το μίγμα να κρεμώσει καλά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 2 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό.
Ανακατεύουμε το μίγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε.
Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μίγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το.
Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε.
Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.
Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.
Αφήνουμε τα ατομικά τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.