Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα!

Δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Ούτε τα ηλιοβασιλέματα. Ούτε καν τα αρχαία μνημεία. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί λόγοι που καθιστούν απαραίτητη επίσκεψη στην Ελλάδα τώρα.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα!

«Αν παρακολουθείτε τα νέα, γνωρίζετε χωρίς αμφιβολία τις οικονομικές περιπέτειες της Ελλάδας», ξεκινάει το άρθρο στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα Urban Adventures. Και συνεχίζει περιγράφοντας το πρόβλημα. Σύμφωνα με το άρθρο, λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι τράπεζες έκλεισαν (παρ' ότι ξανάνοιξαν) και τα ATM δίνουν μόνο 60 ευρώ ημερησίως καθώς η χώρα κάνει προσπάθειες να ορθοποδήσει με ένα τεράστιο χρέος. Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, ωστόσο, παρ' ότι με μια αρχική ματιά οι παραπάνω μπορεί να συνιστούν λόγους να ... κάτσει κανείς μακριά από την Ελλάδα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να επισκεφθεί κανείς τη χώρα. Γιατί; «Υπάρχουν εκπτώσεις στις ξενοδοχειακές κρατήσεις, σε αεροπορικά εισιτήρια, σε "πακέτα" διακοπών και η τοπική οικονομία μπορεί να ωφεληθεί ιδιαίτερα από τα δολάρια των τουριστών». Ιδού, λοιπόν, 10 λόγοι για τους οποίους η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα είναι ακριβώς τώρα!

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα!


1. Είναι φθηνά

Παρ' ότι η οικονομική κρίση έκανε τα πράγματα χειρότερα για τους ντόπιους, έχει κάνει την επίσκεψη στην Ελλάδα πολύ πιο προσιτή για εκείνους τους ταξιδιώτες που σκέφτονται το budget τους, αναφέρει το άρθρο. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πεσμένες και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προς την Ελλάδα έχουν παρουσιάσει επίσης πτώση τις τελευταίες εβδομάδες. Οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι τυπικά οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο ακριβοί για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, ωστόσο μπορεί να ανακαλύψει κανείς εκπτώσεις και προσφορές από 25% και πιο πολύ.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 2


2. Είναι πάλι η ίδια Ελλάδα

Οι Ελληνες είναι διάσημοι για τη ζεστή φιλοξενία τους κι αυτός ο «παλμός» είναι ακόμα ζωντανός και ενεργός, ισχυρίζονται οι συντάκτες του αφιερώματος. Για την ακρίβεια μπορεί κανείς να πει ότι σ' αυτή τη γη η φιλοξενία είναι πιο «δυνατή» από ποτέ. Καθώς ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, οι Ελληνες επιθυμούν τους επισκέπτες να συνεχίσουν να έρχονται. Μπορεί να βρει κανείς μερικές ιστοσελίδες με μειωμένα ωράρια ή απεργίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βρει ποτέ κανείς εχθρότητα σε σχέση με τους ταξιδιώτες που έρχονται να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 3

3. Βοηθάτε την ανάκαμψη της χώρας

Ο τουρισμός φθάνει το 9% του ΑΕΠ. Με το να έρθει κανείς στη χώρα βοηθά την ανάπτυξη της οικονομίας σε μια περίοδο που η Ελλάδα το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ξέρει κανείς που θα ξοδέψει τα χρήματά του όταν βρεθεί στην Ελλάδα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Καλό είναι να υποστηρίξει μικρές, τοπικές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις, καθώς είναι αυτές που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 4

4. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι free

Τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά η ιστορία και το «σκηνικό» της Ελλάδας παραμένει τόσο όμορφα όσο ποτέ. Οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εκπληκτικές παραλίες είναι ακόμα εκεί και δεν έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση στις τράπεζες. Εξερευνήστε την αρχαία ιστορία της πόλης και επισκεφθείτε την εμβληματική Ακρόπολη ή αποδράστε από την πόλη και αρμενίστε στο Αιγαίο. Αυτές είναι επιλογές που πάντα έφερναν τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται ότι κι αν συμβαίνει με τις τράπεζες αναφέρει το άρθρο.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 5

5. Η κρίση δεν είναι κάτι καινούργιο

Οι οικονομικοί πονοκέφαλοι δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα αναφέρουν οι εμπνευστές του άρθρου. Κι έτσι, παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εντύπων όλου του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για παλιό πρόβλημα που θα έχει την ελάχιστη επιρροή στην επίσκεψή σας. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι οι τράπεζες επαναλειτούργησαν προσφάτως και μάλιστα με όριο αναλήψεων θα πρέπει να σας κάνει να έχετε μαζί σας cash και να μην ... επαφίεστε στα ATM. Ο συγκεκριμένος τρόπος συναλλαγής, μάλιστα, ενδείκνυται σε κάποιες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τραπεζιτική ανασφάλεια γράφει το άρθρο.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 6

6. Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής απ' ότι νομίζετε

Πράγματι, μπορεί να συμβαίνουν μερικές, πολιτικού χαρακτήρα, διαμαρτυρίες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα – και για την Ευρώπη γενικά. Δεν είναι ασυνήθιστο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις να σημειώνονται πορείες ή εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πρόκειται να συμβάντα που ως επί το πλείστον είναι ειρηνικά, κι ας παρουσιάζονται πολλές φορές στις βραδινές ειδήσεις άλλες εικόνες. Ακόμα, ωστόσο, κι αν νιώθετε ανασφάλεια, σύμφωνα με το άρθρο, τα τοπικά ξενοδοχεία γνωρίζουν πότε έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένου τύπου εκδηλώσεις και μπορούν να σας ενημερώσουν. Δεν υπάρχουν αρνητικές ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα από τον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 7

7. Μπορείτε να έχετε περισσότερα ευρώ

Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή είναι τυχεροί διότι με το αμερικανικό δολάριο ή τη βρετανική λίρα μπορείτε να «αγοράσετε» περισσότερα ευρώ απ' ότι παλιότερα, με αποτέλεσμα, το ταξίδι στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Νομισματικής Ενωσης σχεδόν να ... επιβάλλεται θα μπορούσε να πει κανείς. Κι όσο για τους επισκέπτες από τον Καναδά ή την Αυστραλία, μπορεί να μην ευνοούνται τόσο πολύ, ωστόσο, έχουν πάλι όφελος αναφέρει ο εμπνευστής του άρθρου.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 8

8. Είναι η ώρα των Φεστιβάλ

Μπορεί το καλοκαίρι και βρίσκεται από τη μέση και προς το ... τέλος του, η φεστιβαλική περίοδος, όμως, καλά κρατεί, λέει το δημοσίευμα. Η μουσική, το θέατρο, ο χορός αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά της Ελλάδας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να «αγκαλιάσει» κανείς την ελληνική κουλτούρα από ένα πάρτι με τους ντόπιους που πραγματικά χρειάζονται κάποιο λόγο για να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν;

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 9

9. Το ελληνικό φαγητό

Σουβλάκι, ντολμάδες, μουσακάς, ελιές, φέτα, μπακλαβάς... Η ελληνική κουζίνα θα μας «προσκαλεί» πάντα να ερχόμαστε σ' αυτή τη χώρα της Μεσογείου, κι εκείνες τις υπέροχες θαλασσινές γεύσεις τις απολαμβάνει κανείς καλύτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε στην Ελλάδα τώρα! - εικόνα 10

10. Μπορείτε να έρθετε μαζί μας

Εντάξει, εντάξει, μπορεί να είμαστε λίγο προκατειλημμένοι σ' αυτό το σημείο, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του τουριστικού blog, αλλά οι ξεναγήσεις που οργανώνουμε στην πόλη της Αθήνας έχουν μεγάλη πέραση και διαθέτουν καθημερινά δρομολόγια. Πάρτε επίσης μια κυριολεκτική γεύση από την πόλη σ' ένα γαστρονομικό τουρ, ή εξερευνήστε τα αρχαία μνημεία και την τοπική αγορά με έναν ντόπιο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα «μέσα», τα «έξω» κι όλα τα μυστικά της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

18 Σεπ 2020 | 15:47
18 Σεπ 2020 | 15:37

Οι καλύτερες ταινίες του Netflix που δεν ξεπερνούν τα 90 λεπτά

Διαρκούν λιγότερο από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, χαρίζουν όμως πολύ έντονες συγκινήσεις.

18 Σεπ 2020 | 15:31

Μαθήματα ζωής από τον εμβληματικό Αμερικανό προπονητή Φιλ Τζάκσον

Ο εμβληματικός Αμερικανός προπονητής κλείνει σήμερα τα 75 του χρόνια και αυτά είναι τα μαθήματα της ζωής του.

18 Σεπ 2020 | 15:31

Τα καλύτερα video games μέχρι το τέλος του 2020

Έρχονται προσεχώς και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσεις το πολύπαθο έτος που διανύουμε.

16 Σεπ 2020 | 09:56

"76 Ημέρες": Το ντοκιμαντέρ για το επίκεντρο της πανδημίας

Η πόλη Ουχάν πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

15 Σεπ 2020 | 14:56

Το Deree – The American College of Greece δίνει ευκαιρίες για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση μέσω υποτροφιών

Ασφαλείς σπουδές σε νέους που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός διεθνούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος προσφέρει το Deree – Τhe American College of Greece μέσω των υποτροφιών του και του προγράμματος οικονομικής στήριξης.

14 Σεπ 2020 | 13:56

Kάθε αρχή και έξυπνη και στις σπουδές: Όλα όσα χρειάζεται ο φοιτητής στο νέο του ξεκίνημα βρίσκονται εδώ

Η MediaMarkt στο πλευρό του νέου φοιτητή, για να μην είναι το φοιτητικό σπίτι ένα μεγάλο, δύσκολο και ακριβό project.

11 Σεπ 2020 | 15:43

Μια εντυπωσιακή κατοικία στην Αίγινα ανεβάζει τον πήχη του design

Η εξοχική κατοικία Hedonistic Π βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Αίγινα.

11 Σεπ 2020 | 15:23

11 Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε ο κόσμος

Τι συνέβη εκείνο το φθινοπωρινό πρωινό του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

11 Σεπ 2020 | 15:11

O επιστημονικός λόγος για τον οποίο ο κόσμος ενοχλείται από τους κλόουν

Νέα έρευνα ρίχνει φως στην Coulrophobia, την τόσο διαδεδομένη διαταραχή.

09 Σεπ 2020 | 12:50

Τα πιο φωτογραφημένα τοπία του πλανήτη στο Instagram

Άγρια ομορφιά και συγκλονιστικές εικόνες ακόμα και στην εποχή της Covid-19.

09 Σεπ 2020 | 12:50

7 apps που πρέπει να σβήσεις από το κινητό

Στις ψηφιακές μέρες που ζούμε δεν μπορεί να εμπιστευτείς ούτε τον θεό.

08 Σεπ 2020 | 14:31

Πώς θα δώσεις φθινοπωρινή διάθεση στο χώρο σου;

Η Isabella Cawdor, συντάκτρια μόδας και διακοσμήτρια, μετέτρεψε αυτό το εξοχικό σπίτι του 19ου αιώνα σε ένα άνετο καταφύγιο στην καρδιά των Highlands, με την υπογραφή των Zara Home.