Χριστίνα Τετράδη στο TOC: Πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής

Ενας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός δεν έλυσε τις ανάγκες του.Η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατεβαίνει για βουλευτής Ζακύνθου κι εξηγεί:

Χριστίνα Τετράδη στο TOC: Πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής

Μια γυναίκα αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος των Ξενοδόχων Ζακύνθου από νεαρή ηλικία δεν είναι ότι ότι πιο σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα. Με αυτή την εμπειρία, μεταξύ άλλων, στις «αποσκευές» της, η Χριστίνα Τετράδη κατεβαίνει και στο στίβο της πολιτικής με τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφια βουλευτής ενός νησιού που «μπορεί να είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός αλλά δεν έχει καταφέρει να λύσει ακόμη στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητάς του», όπως λέει. Και κάνει κινήσεις που προκαλούν ενδιαφέρον αλλά και σχόλια για κίνηση εντυπωσιασμού;, όπως να προσκαλέσει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο στη Ζάκυνθο: «Ο Στέλιος με τιμά με την φιλία του και την εμπιστοσύνη του», απαντά. «Εντάξει πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα λένε την κακή κουβέρντα ό,τι κι αν κάνεις. Ο "Πολακισμός" ξέρετε είναι μια τοξική νοοτροπία που εξαπλώνεται».

Με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια η Χριστίνα Τετράδη μιλά ακόμα για το ότι εκμεταλλεύεται με την καλή έννοια την πολιτική εμπειρία του συζύγου της, πρώην υφυπουργού Τουρισμού, Τάσου Λιάσκου «που "βάζει πλάτη" στον προεκλογικό αγώνα μου» αλλά και για την παραβατικότητα που «ανθεί» την τουριστική περίοδο στο νησί. «Ατυχή περιστατικά θαμπώνουν την ακτινοβολία της Ζακύνθου», αναφέρει. «Τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Ζάκυνθο ξεπερνούν καθημερινά τα όρια των ανθρώπινων αντοχών τους, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες».

Και καταλήγει: «Δεν πάω ούτε για το μισθό, ούτε για να κάνω όνομα... Δεν θα είχα μπει καν σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να δώσω για τον καλύτερο εαυτό μου».

Χριστίνα Τετράδη στο TOC: Πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής

- Κυρία Τετράδη, τι ήταν αυτό που σας κινητοποίησε να «κατέβετε» στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ζακύνθου;

Η Ζάκυνθος μαζί με όλη την Ελλάδα, θέλει αλλαγή. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μια είναι ο δρόμος του "αργού θανάτου", της στασιμότητας και της ύφεσης, του διχαστικού λαϊκισμού και όλων των παλαιοκομματικών πρακτικών που ταλάνισαν τη χώρα μας και την έσυραν σε αδιέξοδα. Αλλαγή είναι ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος που προτείνει η ΝΔ και ο αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι μεγάλη τιμή για μένα η πρότασή του να εκπροσωπήσω αυτό το δρόμο της αλλαγής στη Ζάκυνθο, η οποία έχει μείνει πίσω σε πολλά και σοβαρά θέματα. Ένα νησί που είναι παγκόσμιος τουριστικός προορισμός δεν έχει καταφέρει να λύσει ακόμη στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητάς του και αυτή είναι η πιο αδιαμφισβήτητη απόδειξη πως η Ζάκυνθος πρέπει να γυρίσει σελίδα για να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί και αξίζει.

- Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι οι Ζακυνθινοί πολίτες θα πρέπει να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό σας;

Γιατί εκπροσωπώ αυτό ακριβώς που είμαι και όπως με γνωρίζουν όλη μου τη ζωή οι συμπατριώτες μου. Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, αγαπώ όσο τίποτα τον τόπο μου. Το έχω αποδείξει ως επιχειρηματίας ως ενεργή πολίτης και ως εκπρόσωπος στα θεσμικά όργανα του κλάδου μου. Εκπροσωπώ λοιπόν την αντίληψη πως δεν έχουν κανένα νόημα τα μεγάλα λόγια και πως αυτό που μετράει στο τέλος της μέρας είναι να μπορούμε να φέρνουμε αποτελέσματα. Αυτό στον τουρισμό το αποδείξαμε. Έγινε το ξενοδοχείο κινητήρας για όλη την οικονομία, με συνεισφορά στο ΑΕΠ πάνω από 25% και με 1.000.000 θέσεις εργασίας. Αποδείξαμε πως μπορούμε να δημιουργούμε αξία για όλους, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Αυτό φιλοδοξώ να κάνω και για τον τόπο μου. Ενωμένοι να δημιουργήσουμε νέα αξία για τον τόπο μας, για τις δουλειές μας, για να επιστρέψουν παιδιά που έφυγαν. Αυτό είναι το μήνυμα της δικής μου υποψηφιότητας.

- Αν εκλεγείτε θα βάλετε σε δεύτερη «μοίρα» τις υποχρεώσεις σας ως πρόεδρος των Ξενοδόχων Ζακύνθου και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ή πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να συνδυάσετε και τα δυο;

Η σχέση μου με τα θεσμικά όργανα του κλάδου μου είναι διαχρονική και αδιάρρηκτη. Εκ των πραγμάτων όμως θα μπει σε παρένθεση, προκειμένου να αφιερωθώ απερίσπαστη στα καθήκοντα του βουλευτή. Ο,τι κάνω στη ζωή μου θέλω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Πιστεύω στη διαρκή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, πιστεύω στην αριστεία.

- Σε τι πιστεύετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει η εμπειρία σας σ’ αυτά τα «πόστα» ως προς την πολιτική σας δράση;

Πράγματι, αυτή η εμπειρία για μένα ήταν "σχολείο" εφαρμοσμένης πολιτικής. Γι αυτό και με εκφράζει απόλυτα η νέα αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική και την καθημερινή διακυβέρνηση. Διότι και εγώ πιστεύω στο πρότυπο του βουλευτή που ξέρει πως να ανοίξει πόρτες, πως να ξεκλειδώσει προγράμματα και πόρους, πως να αξιοποιήσει για τον τόπο του νέα εργαλεία και νέες πολιτικές ανάπτυξης. Τα προβλήματα πρέπει να βρίσκουν λύσεις. Τα προβλήματα τα ξέρει ο κόσμος δεν έχουν ανάγκη τον βουλευτή να τους τα περιγράφει, έχουν ανάγκη τον βουλευτή που θα δίνει την αξιόπιστη λύση.

- Αν εκλεγείτε βουλευτής Ζακύνθου ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που θα καταπιαστείτε να λύσετε και με τι τρόπο;

Η Ζάκυνθος είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πατρίδας μας. Η συνεισφορά της Ζακύνθου σε φόρους είναι δυσανάλογα μεγάλη του ελάχιστου ενδιαφέροντος που έτυχε μέχρι σήμερα. Αυτοί που δοκιμάστηκαν στην πολιτική εκπροσώπηση του τόπου μας απέτυχαν. Αλλιώς θα είχαν καταφέρει να υπάρχει μια ανταποδοτικότητα στο νησί μας για τους τεράστιους φόρους που πληρώνουμε. Χρειάζεται επειγόντως ένα Τοπικό Σχέδιο Υποδομών, με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και της ίδια της Ζακυνθινής κοινωνίας, ώστε να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και άμεσα να ξεκινήσουμε να δίνουμε απαντήσεις σε βασικά προβλήματα υποδομών μεταφορών και προσβασιμότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, υγείας και περίθαλψης, κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης. Να κινηθούμε άμεσα για τη διασφάλιση των πόρων αυτών τόσο μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ αλλά και από άλλες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Να αξιοποιήσουμε επίσης τα εργαλεία των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τα ΣΔΙΤ, ώστε να δώσουμε νέα δύναμη στο νησί μας επενδύοντας στις υποδομές του.

- Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η πάταξη της ανομίας και της παραβατικότητας σ’ ένα νησί με τόσο φυσικό κάλος και πολιτιστική ιστορία που, δυστυχώς, γίνεται πάρα πολλές φορές συνώνυμο της εγκληματικότητας – ιδίως τους μήνες της τουριστικής περιόδου;

Πράγματι, ατυχή περιστατικά θαμπώνουν την ακτινοβολία της Ζακύνθου και είναι υποχρέωση όλων μας να τα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι κοινωνικό αγαθό και βασικό δικαίωμα για κατοίκους και επισκέπτες. Εδώ οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Οι ιδεολογικές εμμονές της υποτιμούν την αξία της ασφάλειας, χαϊδεύουν τη βία, ανέχονται την παραβατικότητα και την ανομία. Αλλά και σε ακόμη πιο πρακτικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία πέφτει θύμα των τεράστιων πλεονασμάτων στα οποία η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δέσμευσε τη χώρα. Υποστελεχωμένη, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μέσα και εργαλεία αδυνατεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Ζάκυνθο ξεπερνούν καθημερινά τα όρια των ανθρώπινων αντοχών τους, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, προκειμένου να κάνουν το καλύτερο που μπορούν μέσα στις δεδομένες συνθήκες.

- Κυρία Τετράδη πως βλέπετε να διαμορφώνεται η φετινή τουριστική χρονιά σε σχέση με πέρσι;

Οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει έγκαιρα οι άνθρωποι του τουρισμού αποδεικνύονται από την ίδια τη ζωή. Χαμηλή ανταγωνιστικότητα σημαίνει χαμηλές πληρότητες. Γι αυτό και θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί αναχώματα για να κρατήσουμε ψηλά την ανταγωνιστικότητά μας. Αυτό δεν έγινε από την απερχόμενη κυβέρνηση, η οποία αντί να στηρίξει ως όφειλε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ξενοδοχείου έπαιζε με τις "ταξικές" εντυπώσεις για να στηρίξει το πολιτικό μέλλον της κας Κουντουρά!

- Κυρία Τετράδη, ο τουρισμός μπορεί να είναι «ευλογία». Μπορεί να είναι και «θηλειά»;

Η διαχείριση της βιωσιμότητας κάθε τουριστικού προορισμού είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Γι αυτό άλλωστε τονίζω με έμφαση το ζήτημα των υποδομών καθώς έχει στρατηγική σημασία για το μέλλον. Τοπικό Σχέδιο υποδομών σημαίνει ταυτόχρονα και συμφωνία πάνω στο πως θέλουμε να εξελιχθεί η Ζάκυνθος τουριστικά, τι επισκέπτες θέλουμε να έχουμε, και τι προϊόντα και υπηρεσίες θα τους προσφέρουμε. Και αυτά πρέπει να σχεδιαστούν και να συμφωνηθούν λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις, τις εξελίξεις στην γεωγραφική περιοχή μας της Ανατολικής Μεσογείου, και το τι κάνει ο ανταγωνισμός μας. Έχουμε μείνει πίσω και σαν χώρα αλλά και σαν Ζάκυνθος στο θέμα αυτό. Μιλάμε για τουριστική προβολή και μάρκετινγκ, αλλά έχουμε ξεχάσει να σχεδιάσουμε και να προετοιμάσουμε τις μορφές της τουριστικής δραστηριότητας που θέλουμε, που μπορούμε και που οι διεθνείς τάσεις συνιστούν να αναπτύξουμε. Αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί όσο συντομότερα γίνεται καθώς ο τουρισμός είναι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται το σύνολο της τοπικής οικονομίας του νησιού μας. Αν σπάσει το κλαδί....

- Είστε μια νέα γυναίκα σε θέση υποψήφιας βουλευτή. Τι σκοπεύετε να κάνετε για να ενισχύσετε το ρόλο και τη θέση της γυναίκας στη Ζακυνθινή και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία;

Τα παραδείγματα ανισότητας είναι πλέον τόσα πολλά ώστε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Το βλέπουμε καθημερινά. Χρειάζεται κι εδώ να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή με βάση τις αρχές του χάρτη ισότητας των φύλων. Να δώσουμε στις γυναίκες τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την επαγγελματική τους εξέλιξη και την καταξίωση τους, γιατί αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και για την οικονομία και για την κοινωνία. Είναι δέσμευσή μου να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξουμε τις γυναίκες. Από την εκπαίδευση και την κατάρτιση μέχρι την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη βοήθεια που δικαιούνται προκειμένου να ισορροπούν τις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις που έχει η σύγχρονη Ελληνίδα.

Επιπλέον χρειάζονται δομές φροντίδας και στη Ζάκυνθο ειδικά, έχω αναλάβει ήδη τη δέσμευση να τρέξω το ζήτημα της δημιουργίας Ξενώνα για γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας και κακοποίησης και ευελπιστώ με την εντολή των συμπολιτών μου να το καταφέρουμε πολύ σύντομα.

- Γιατί επιλέξατε να παρευρεθεί στα εγκαίνια του πολιτικού σας γραφείου στη Ζάκυνθο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος; Τι μήνυμα θέλατε να περάσετε; Τι θα λέγατε σ’ αυτούς που ενδεχομένως να σας πουν ότι αυτό ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού;

Εντάξει πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα λένε την κακή κουβέρντα ό,τι κι αν κάνεις. Ο "Πολακισμός" ξέρετε είναι μια τοξική νοοτροπία που εξαπλώνεται. Ο Στέλιος με τιμά με την φιλία του και την εμπιστοσύνη του και αυτό που θέλαμε να αναδείξουμε είναι ένα και μόνο πράγμα. Αν έχουμε τη θέληση μπορούμε να πετύχουμε. Ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης το οποίο εκφράζει με τόση αμεσότητα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και για αυτό άλλωστε τιμήθηκε με πάνω από 500.000 σταυρούς ως πρώτος των πρώτων μεταξύ τ6ων ευρωβουλευτών. Ε, κάποιοι δεν αντέχουν το θετικό πνεύμα, το θετικό μήνυμα. Η αρνητικότητα και η κακομοιριά έχει γίνει δεύτερη φύση τους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα όμως. Η Ελλάδα είναι ο Στέλιος και όλοι οι Στέλιοι που διαρκώς προσπαθούν, βάζουν στόχους, σκέφτονται θετικά και πετυχαίνουν.

- Αν δεν ήταν σύζυγός σας ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Λιάσκος, πιστεύετε ότι θα διεκδικούσατε αυτή τη θέση; Με το χέρι στην καρδιά πόσο σας έχει ανοίξει πόρτες αυτή η συγγενική σχέση;

Τώρα θα σας πω ότι του έκανα έκπληξη. Ήταν ανυποψίαστος όπως και όλοι γύρω μου καθώς η πολιτική δεν ήταν στα σχέδιά μου. Μπήκε λόγω Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο πιστεύω πως είναι η τελευταία ελπίδα για την πατρίδα μας. Έτσι, την απόφαση την πήρα μόνη μου μετά την τιμητική πρόταση του Προέδρου μας. Από κει και πέρα είναι αλήθεια πως εκμεταλλεύομαι με την καλή έννοια την τεράστια πολιτική εμπειρία του και βάζει "πλάτη" στον προεκλογικό αγώνα μου. Έχει επιδείξει στην πολιτική διαδρομή του ένα σπάνιο ήθος και είναι ευλογία αυτός ο άνθρωπος να είναι δίπλα μου και να με στηρίζει .

- Κυρία Τετράδη πιστεύετε ότι η ελληνική επαρχία θα μπορέσει ποτέ να αποτινάξει τον ... επαρχιωτισμό και την ικανοποίηση των συντεχνιακών συμφερόντων;

Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι. Τίποτα πιο συντεχνιακό από το κράτος των Αθηνών. Για αυτό πρέπει να πνεύσει άνεμος αλλαγής. Να πάμε σε μια νέα εποχή, να πάμε στο "Εμείς", γιατί μόνον όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

- Ποιο το μεγαλύτερο «μάθημα» που πήρατε από τον προεκλογικό σας αγώνα;

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και η δεξαμενή της ανοχής και της αντοχής των συμπολιτών μου έχει στερέψει. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Γι αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για στολές εργασίας και όχι για υπουργικά κοστούμια. Κάθε μέρα στην επαφή μου με τους πολίτες διαπιστώνω πόσα πολλά πρέπει να γίνουν για να πάρει η κοινωνία μια ανάσα, να αρχίσει να ελπίζει. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Να δουλέψουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

- Κυρία Τετράδη ο πολιτικός πιστεύετε ότι πρέπει να είναι φιλόδοξος και μέχρι ποιου σημείου; Ποιες άλλες αρετές θα πρέπει να έχει;

Προσωπική μου φιλοδοξία είναι ο τόπος μου. Δεν πάω ούτε για το μισθό, ούτε για να κάνω όνομα. Πάω γιατί πιστεύω πως μπορώ να φανώ ακόμη πιο χρήσιμη από τη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του νησιού μας. Πάω γιατί πιστεύω στη Ζάκυνθο. Αρετή για μένα είναι να πονάς τον τόπο σου και να μην εφησυχάζεις ποτέ και για τίποτα. Η ανάπτυξη θέλει σχέδιο, θέλει "τρέξιμο", θέλει να ανοίγεις "κλειστές πόρτες" και να ξεκλειδώνεις πόρους και ευκαιρίες. Έχω πλήρη συναίσθηση αυτής της μεγάλης ευθύνης και δεν θα είχα μπει καν σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν σίγουρη ότι μπορώ να δώσω για τον καλύτερο εαυτό μου ώστε η Ζάκυνθος να ανέβει ψηλά. Αυτός είναι ο πήχης της φιλοδοξίας για μένα.

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείτε αν μάθετε ότι εκλεγήκατε και ποιο αν μάθετε ότι δεν εκλεγήκατε;

Μάλλον το ίδιο θα σκεφτώ και στις δυο περιπτώσεις. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι !!!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

21 Οκτ 2020 | 15:39

Το φιάσκο του Fyre Festival έγινε podcast

Ο Billy McFarland, ιδρυτής του φεστιβάλ, αφηγείται μέσα από τη φυλακή την ιστορία της διοργάνωσης.

20 Οκτ 2020 | 15:22

Τα κορυφαία best sellers όλων των εποχών

Εκατοντάδες εκατομμύρια πωλήσεις για τις πιο πολυδιαβασμένες σελίδες της ιστορίας.

20 Οκτ 2020 | 14:37

Τηλεργασία: Τι να προσέξεις αν δουλεύεις από το σπίτι

Φαίνεται πως η τηλεργασία ήρθε για να μείνει (τουλάχιστον, προς το παρόν). Μάθε πώς θα την κάνεις πιο αποδοτικά και πιο ευχάριστα.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές στον πλανήτη

Χιλιόμετρα, υψόμετρο και αναμετρήσεις με το θάνατο.

19 Οκτ 2020 | 15:25

Γιασίντα Άρντεν: Ποια είναι η γυναίκα που σάρωσε στις εκλογές στη Ν. Ζηλανδία

Χάρη κυρίως στον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία, η Πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας επανεξελέγη θριαμβευτικά στις χθεσινές εκλογές.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Τα best sellers που οι περισσότεροι αναγνώστες αφήνουν στη μέση

Μία νέα επιστημονική (;) μέθοδος επιβεβαιώνει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: πολλοί τα ξεκίνησαν, λίγοι τα τελείωσαν.

19 Οκτ 2020 | 15:11

Οι νόμοι που προστατεύουν τις σημαίες

Πόσο βαριά είναι τα πρόστιμα ανά τον κόσμο για τη βεβήλωσή τους; Σε ποια χώρα μπορεί κανείς να τις κάψει χωρίς πρόβλημα;

ΕΓΙΝΕ VIRAL 16 Οκτ 2020 | 21:11

Η φωτογραφία της χρονιάς: Νεογέννητο τραβά τη μάσκα του γιατρού μόλις ήρθε στη ζωή

Φοβερός συμβολισμός στη φωτογραφία - "Το είχαμε ανάγκη αυτό το σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τις μάσκες" αναφέρει ο γιατρός

16 Οκτ 2020 | 15:07

Οι πιο επιτυχημένοι Ευρωπαίοι σεφ αυτή τη στιγμή

Ο Massimo Bottura ξεχωρίζει και στο Celebrity chef credit report.

16 Οκτ 2020 | 14:57

Νέες εικόνες του σύμπαντος τόσο φαντασμαγορικές που μοιάζουν fake

Η μεγαλοπρεπής γοητεία του διαστήματος σε μερικά κλικ.

15 Οκτ 2020 | 15:11

Τα βιβλία με το πιο απογοητευτικό τέλος

Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει σχετική έρευνα του OnBuy Books.

14 Οκτ 2020 | 15:30

Τα μυστικά των πολύ πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη

Φράσεις, τεχνικές και αποφθέγματα για πολλά λεφτά.