X

Ξύδι με σόδα για πλύσιμο φρούτων και λαχανικών; Γιατί ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις;

Δες γιατί ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας δεν τα καθαρίζει, τελικά.

Γράφει: TheToc team

Όταν πλένεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου, σίγουρα σκέφτεσαι τα μικρόβια, τη βρωμιά και τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που μπορεί να έχουν πάνω τους. Θέλεις να τα καταναλώσεις με ασφάλεια και να προστατέψεις την υγεία σου, γι’ αυτό αναζητάς τρόπους να τα καθαρίσεις σωστά χωρίς να καταφύγεις σε χημικά καθαριστικά. Είναι λογικό να ψάχνεις φυσικές μεθόδους που υπόσχονται ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, όπως το ξύδι ή η μαγειρική σόδα.

Πολλές φορές έχεις διαβάσει ή ακούσει ότι ο συνδυασμός ξυδιού και μαγειρικής σόδας "καθαρίζει τα πάντα" και ίσως να τον έχεις δοκιμάσει κι εσύ στο σπίτι σου, ανακατεύοντας τα δύο υλικά μέσα σε μια λεκάνη με νερό για να πλύνεις τα φρούτα ή τα λαχανικά σου.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr