
Αυτό το ζουμερό νηστίσιμο και κέικ με σοκολάτα και φουντούκια είναι ό,τι καλύτερο για την περίοδο της νηστείας του Πάσχα που διανύουμε, ενώ είναι και πάρα πολύ γευστικό.
Είναι μάλιστα χωρίς γλουτένη και φτιάχνεται πολύ εύκολα. Η συνταγή ανήκει στον γνωστό σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη.
Νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα και φουντούκια
Υλικά
15 βασιλικοί χουρμάδες, μουλιασμένοι όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, ή για 10 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένοι
200 γρ. φουντούκια, τριμμένα, αν δεν τα βρίσκεις έτοιμα, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπλέντερ
50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
4 κ.σ. λάδι, από καρύδα, φουντούκια ή άλλο φυτικό λάδι
1/4 κ.γ. διττανθρακικό νάτριο (όξινο ανθρακικό νάτριο)
80 ml φυτικό γάλα, της επιλογής σου
Αλάτι για την γεύση (Προαιρετικό)
2 τ.γ. Amaretto λικέρ (Προαιρετικό)
Για το γλάσο:
40 γρ. κουβερτούρα (προσοχή να είναι φυτική)
2 κ.γ. φυτικό γάλα, της επιλογής σου
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες και τους χτυπάμε να γίνουν ένας λείος πουρές.
Προσθέτουμε τον πουρέ σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, προσοχή να είναι λαδωμένη.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Για το γλάσο:
Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr