X

Γρήγοροι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ που θα σας ξετρελάνουν - Με ελάχιστα υλικά

Μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για κουραμπιέδες.

Γράφει: TheToc team

Μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για κουραμπιέδες, από τον Ακη Πετρετζίκη.

Αυτοί οι κουραμπιέδες των Χριστουγέννων φτιάχνονται τόσο εύκολα που δεν θα χρησιμοποιήσετε καν μίξερ!

Συνταγή: Γρήγοροι κουραμπιέδες χωρίς μίξερ που θα σας ξετρελάνουν

Υλικά

150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ανθόνερο
150 γρ. άχνη ζάχαρη

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κουραμπιέδες των 25 γρ. και μεταφέρουμε σε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tip από τον Άκη
Μην ψήσετε παραπάνω τους κουραμπιέδες γιατί θα σκληρύνουν και θα μοιάζουν με τραγανό μπισκότο.

Διαβάστε Επίσης