X

Νηστίσιμη σοκολατόπιτα με επικάλυψη κουβερτούρας - Εύκολη και γρήγορη, θα τη λατρέψετε

Για την σοκολατόπιτα θα χρειαστείτε μόλις μία ώρα, μαζί με τον χρόνο ψησίματος.

Γράφει: TheToc team

Μπορεί πολλοί να κάνουν νηστεία την περίοδο της Σαρακοστής, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούν τις γλυκές απολαύσεις.

Γι'αυτό και το icookgreek προτείνει μία εύκολη συνταγή για να γευτείτε μία λαχταριστή σοκολατόπιτα με επικάλυψη κουβερτούρας. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε τα υλικά ενώ θα χρειαστείτε μόλις μία ώρα, μαζί με τον χρόνο ψησίματος.

Διαβάστε Επίσης


Υλικά

-3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
-2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-⅔ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια νερό
-2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη νηστίσιμη επικάλυψη

-1 φλιτζάνι κουβερτούρα
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

- Σε άλλο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, το νερό, το ξίδι και τη βανίλια.

- Προσθέτετε τα υγρά υλικά στο μπολ με το μείγμα αλευριού-ζάχαρης και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

-Αδειάζετε το μείγμα σε στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα αλειμμένη με ελαιόλαδο και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180°C φούρνο για 35'-40'. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

-Λιώνετε τη σοκολάτα ανακατεμένη με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί ή τη βάζετε για 20'' στο φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνετε τη σοκολατόπιτα με τη ρευστή κουβερτούρα αφού κρυώσει κάπως.