Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και οι κουζίνες των περισσότερων σπιτιών... ζεσταίνονται!
Οι προτάσεις για το τι θα περιέχει το γιορτινό τραπέζι, δεκάδες. Όλοι όμως σκέφτονται πώς θα εντυπωσιάσουν και θα ευχαριστήσουν τους καλεσμένους τους με τον καλύτερο τρόπο.
Η food blogger Blonde.cook, δίνει στο TheTOC προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο τραπέζι για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Εύκολες συνταγές με απλά υλικά, για ορεκτικό, σαλάτα και κυρίως πιάτα, χωρίς πολύ κόπο, αλλά σίγουρα με το καλύτερο αποτέλεσμα!
Πάμε να δούμε παρακάτω τα γιορτινά πιάτα...
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Προτάσεις για ολοκληρωμένο μενού από food blogger
Μανιτάρια γεμιστά
Υλικά για 6-7 μανιτάρια
150γρ κίτρινα τυριά(mix τυριών,γκούντα, μοτσαρέλα και εμενταλ ή ένταμ, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο κασέρι η ιδιαίτερο τυρί της αρεσκείας σας)
2 μικρές πιπεριές σε κύβους,
2 κουτ.σουπας τυρί κρέμα,
70-100ml γάλα (να γίνει το μίγμα σας κρέμα)
μπαχαρικά (αλάτι, λευκό πιπέρι, σκόρδο- κρεμμύδι σκόνη, λίγη πάπρικα)
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κάποιο αλλαντικό ή κιμά έτοιμο αν σας έχει περισσέψει.
Εκτέλεση
Λαδώνουμε καλά τα μανιτάρια, τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα ψήνουμε για 10-15’ στους 180 βαθμούς.
Γιορτινή σαλάτα στεφάνι
Υλικά
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά της αρεσκείας σας
Κίτρινο τυρί, το οποίο κόβουμε σε σχήμα αστεριού με κουπάτ
Κόκκινη πιπεριά ψητή σε λωρίδες για την "κορδέλα"
Αποξηραμένα σύκα
Ντοματίνια
Για το dressing
100ml ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκαλι
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
Μια κουτάλια μουστάρδα με πιπεριά
1 κουταλιά παρμεζάνα
αλάτι (με προσοχή, ανάλογα ποσο αλμυρή είναι η παρμεζάνα)
1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1/2 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το dressing και το τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου, όπου η σαλάτα είναι γύρω σε σχήμα στεφάνι (για να βάλει ο κάθε καλεσμένος μόνος του) ή το προσθέτουμε στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Ψαρονέφρι γεμιστό
Υλικά & εκτέλεση για 2 τεμάχια ψαρονέφρι
Σωτάρουμε 1 κρεμμμύδι και 3-4 μανιτάρια ψιλοκομμένα και 1 τριμμένο καρότο.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να πάρει μία βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σβήνουμε και ρίχνουμε 2 κουταλιές τυρί κρέμα και ένα σφηνοποτηρο γάλα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε το ψαρονέφρι με μουστάρδα και το γεμίζουμε.
Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και θωρακίζουμε το κρέας μου από όλες τις πλευρές.
Τέλος, σβήνουμε με ζωμό ή κρασί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι και συκωτάκια
Υλικά για τη γέμιση
250γρ συκωτάκια κότας πλυμένα κ ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
4-5 μανιτάρια
1 καρότο τριμμένο
200γρ ρύζι μπονετ
100γρ σταφίδες
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη
Λίγο τζίντζερ και κουρκουμά
Μαϊντανό και μπόλικο άνηθο για το τέλος
Σπιτικο ζωμό κότας που προσθέτουμε πριν ψήσουμε
Για την μαρινάδα
Ανακατεύουμε 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο κ κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα, χυμό από 1 πορτοκαλι κ αραίωσα με λίγο σπιτικό ζωμο κότας.
Εκτέλεση
Γεμίζουμε το κοτόπουλο πιέζοντας την γέμιση, ρίχνουμε σπιτικό ζωμό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Μετά αφαιρούμε το καπάκι και αλείφουμε το κοτόπουλο με μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε από κάθε πλευρά για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμο.
*Ο τρόπος παρασκευής των πιάτων φαίνεται αναλυτικά στα βίντεο.