Αρχαιολογικός ποδηλατικός γύρος μετά μουσικής

Ποδηλασία, περιήγηση σε αρχαία θέατρα και την Εθνική Λυρική Σκηνή περιλαμβάνει το τρίπτυχο του «3ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου.

arxaiologikos-podilatikos-guros-meta-mousikis
SHARE THIS
0
SHARES

Ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, που διοργανώνει το «Επισκήνιον», η Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, βρίσκεται προ των πυλών.

Την Τετάρτη 18 Ιουνίου η ποδηλατική διαδρομή που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη, με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών και τερματισμό στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, θα συνδέσει, πραγματικά και νοερά, τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής, κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για την ανάδειξη του ξεχωριστού μνημείου, που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 κατά τις εργασίες θεμελίωσης οικοδομής, στην οδό Σαλαμίνος 21 στις Αχαρνές.

Το ποδηλατικό αυτό γεγονός έρχεται να ενισχύσει ακόμα μια εκδήλωση, μουσική αυτή τη φορά. Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ξαναζωντανέψει -μαζί με την παρουσία του κοινού- τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στις 8.30 μ.μ, ενώ πολιτιστικοί φορείς της περιοχής θα είναι παρόντες στον τερματισμό στην οδό Αρχαίου Θεάτρου, για να υποδεχθούν και να γνωστοποιήσουν στον κόσμο τους στόχους και το έργο τους.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook