Cellier Wine Fair 2015: Όλες οι μεθυστικές γεύσεις στο ποτήρι σας

Ο οινικός θεσμός με την υπογραφή των Cellier, συνεχίζεται για 10η χρονιά με πάθος προσφέροντας έντονες γευστικές και όχι μόνο εμπειρίες στους φίλους του! Τι θα δούμε

cellier-wine-fair-2015-oles-oi-methustikes-geuseis-sto-potiri-sas
SHARE THIS
0
SHARES

Tο 10ο, επετειακό, Cellier Wine Fair θα λάβει χώρα στην καρδιά της Αθήνας, στο ξενοδοχείο Hilton την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 και όπως κάθε χρόνο, είναι μια εκδήλωση ανοικτή σε όλους τους φίλους του κρασιού και του ποτού.

 

Ρωτήσαμε τα Cellier για την εκδήλωση, τις προτάσεις του χειμώνα και την ελληνική οινοποιία... Δείτε τι μας απάντησαν: 

Δέκα χρόνια Cellier Wine Fair - τι ξεχωριστό θα δούμε σε αυτό το επετειακό συνέδριο;

 

Το φετινό, επετειακό, Cellier Wine Fair θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Στην έκθεση συμμετέχουν παραπάνω από 50 παραγωγοί, Έλληνες και Ξένοι παρουσιάζοντας περισσότερες από 700 ετικέτες του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα. Παράλληλα διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η γευσιγνωσία με κρασιά των πιο ισχυρών οικογενειών του κρασιού στον κόσμο, των Primum Familiae Vini.  

Το 10 Cellier Wine Fair θα διεξαχθεί υπό τους ήχους live μουσικής! Μέρος των εσόδων από τη συμμετοχή των επισκεπτών στη γευσιγνωσία θα διατεθεί στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ΕΛΠΙΔΑ. 

Την έκθεση κρασιού, ποτού και delicatessen θα πλαισιώσει καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κρασί και το ποτό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση από φωτογραφίες που τραβήχθηκαν αποκλειστικά για τα Cellier, με έμπνευση το κρασί και το ποτό και να ψηφίσουν το έργο που τους άρεσε περισσότερο ώστε να μπουν στην κλήρωση για ξεχωριστά δώρα.

Ποιες είναι οι ιδιαίτερες - καινούργιες προτάσεις των Cellier για τον χειμώνα; 

 

Οι νέες προτάσεις είναι πολλές και ξεχωριστές. Στα ράφια των καταστημάτων μας θα προστεθούν νέες ετικέτες από εξαιρετικά κρασιά του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα ενώ όλα θα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους μέσα από τις ολοκαίνουριες συνθέσεις δώρων που σχεδιάζουμε και οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέσα στον Οκτώβριο. Παράλληλα έχουμε προγραμματίσει νέες γευσιγνωσίες με ενδιαφέρουσες προτάσεις μεγάλων Ελλήνων παραγωγών (παλαιές χρονιές, σπάνια κρασιά) που θα έχουν σκοπό να αναδείξουν την κληρονομιά του Ελληνικού αμπελώνα. Αντίστοιχα, θα γίνουν παρουσιάσεις των κορυφαίων παραγωγών του εξωτερικού που έχουμε στο portfolio μας.

Πιστεύετε ότι η ελληνική οινοποιία αποτελεί δυνατό "παίκτη" στον παγκόσμιο χάρτη;

 

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της Ελληνικής οινοποιίας αφού τα σημάδια είναι ιδιαιτέρως θετικά τα τελευταία χρόνια. Πλέον σε κάθε μεγάλο εστιατόριο του εξωτερικού θα βρούμε μια Σαντορίνη, και στο χέρι μας είναι να επεκταθούμε περισσότερο, αφού έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς η αλματώδης ποιοτική βελτίωση των Ελληνικών κρασιών, ιδιαίτερα με όχημα τις γηγενείς ποικιλίες, που είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Πλέον ο ξένος καταναλωτής εμπεδώνει την εικόνα ότι η Ελλάδα έχει φύγει ανεπιστρεπτί από τις, κακής ποιότητας, οξειδωμένες ρετσίνες.

Ένα είναι σίγουρο, για μία ακόμα χρονιά, ο οινικός θεσμός με την υπογραφή των Cellier, υπόσχεται να γεμίσει την οινική Αθήνα με μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των Cellier.

Να είστε όλοι εκεί!

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook