Είστε για sleepover στου Θεοχαράκη;

Οι υπεύθυνοι του μουσείου καλούν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

eiste-gia-sleepover-stou-theoxaraki
|
SHARE THIS
0
SHARES

 Το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας είναι ζεστά και άνετα ρούχα, σεντόνια, πάπλωμα, παντόφλες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτες και … περιηγητική διάθεση. Μ’ αυτές τις προϋποθέσεις (και βεβαίως τα 80 ευρώ για κάθε παιδί συνοδευόμενο από έναν γονέα) το ΄Ιδρυμα Θεοχαράκη προσκαλεί όσους μικρούς και μεγάλους ενδιαφέρονται να απολαύσουν μια διανυκτέρευση.

Το μόνο που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας είναι ζεστά και άνετα ρούχα, σεντόνια, πάπλωμα, παντόφλες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, πετσέτες και … περιηγητική διάθεση

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στο πλαίσιο της έκθεσης «Θάλασσες και Δάση» του Β. Θεοχαράκη (11/12/2013 – 23/2/2014). Για δεκαέξι ώρες μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν την ατμόσφαιρα ενός μουσείου, θα ξεναγηθούν στην έκθεση «Ζωγραφική 2007-2013» από τον ίδιο τον δημιουργό των έργων και οικοδεσπότη του Μουσείου, Βασίλη Θεοχαράκη, θα κληθούν να δημιουργήσουν το δικό τους έργο και θα «ανακατέψουν» διάφορες τέχνες όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο και η ποίηση υπό την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών. Το βράδυ της πρώτης μέρας θα μοιραστούν τις εντυπώσεις τους την ώρα του δείπνου στο Cage Merlin και αμέσως μετά την προετοιμασία για διανυκτέρευση θα πλαγιάσουν σε στρώματα και μαξιλάρια που προσφέρει το μουσείο μέσα σ’ ένα περιβάλλον τόσο διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Στιγμιότυπο από διανυκτερεύσεις που έχουν προηγηθεί στο μουσείο

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

18:00-18:30: Προσέλευση και συγκέντρωση των παιδιών με τους γονείς τους στην υποδοχή του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

18:30-19:30: Ξενάγηση στην έκθεση «Βασίλης Θεοχαράκης : Ζωγραφική 2007-2013» με τον Βασίλη Θεοχαράκη.

19:30-20:00: Εικαστική δραστηριότητα: Τα παιδιά αντλώντας έμπνευση από τα έργα της έκθεσης, καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους έργο.

20:00-21:00: «Παίζω με τις τέχνες με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής». Τα παιδιά με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Τσιρίδη, μουσικοπαιδαγωγού και της Ρένια Χρυσουλάκη στο πιάνο, «ανακατεύουν» διάφορες τέχνες όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, το θέατρο και η ποίηση. Περνούν από τη μία τέχνη στην άλλη, εμβαθύνουν στη σχέση τους με τα πρωτότυπα έργα, ενώ παράλληλα γίνονται τα ίδια δημιουργοί νέων έργων. Βασικό εργαλείο του προγράμματος είναι το παιχνίδι και κεντρικός στόχος η χαρά της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι με τις τέχνες.

21:00-22:00: Δείπνο στο Café Merlin.

22:00-22:30: Προετοιμασία για διανυκτέρευση στους εκθεσιακούς χώρους.

08:30: Εγερτήριο και προετοιμασία για πρωινό.

09:00-10:00: Πρωινό στο Café Merlin.

Info:

Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β και Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα
Τηλ: 210-3611206

www.thf.gr

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook