Ένα μεσημέρι στο πιο ωραίο εστιατόριο μουσείου στην Αθήνα

Κλασικά ελληνικά πιάτα φτιαγμένα με μια μοντέρνα ματιά αππέναντι από τη θέα που σου κόβει την ανάσα.

ena-mesimeri-sto-pio-wraio-estiatorio-mouseiou-stin-athina
SHARE THIS
0
SHARES

Η πιο ποθητή και πολυσυζητημένη θέα της Αθήνας συνοδεύει το γεύμα των επισκεπτών του μουσείου Ακρόπολης που επέλεξαν το ήρεμο πάντα και ωραία σχεδιασμένο εστιατόριο με την εξαιρετική βεράντα για να κάνουν το μεσημεριανό τους διάλειμμα. Γεωμετρικά έπιπλα, λουλούδια της εποχής και λευκά σερβίτσια που ακολουθούν το αυστηρό λογότυπο του μουσείου, ατμόσφαιρα υψηλής αισθητικής και ένας κατάλογος με ελληνικά προϊόντα αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη που έχει φτάσει στο μουσείο για πρώτη φορά αλλά και για κάθε θαμώνα της εξαιρετικής θέας που με ένα μηδενικό εισιτήριο από τα ταμεία του μουσείου μπορεί να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του σε ένα αλησμόνητο περιβάλλον.

 

Αυτό που είναι εντυπωσιακό στο μουσείο ακόμα και την πιο μουντή ημέρα του χρόνου είναι το φως του. Οι μεγάλες γυάλινες προσόψεις δημιουργούν μια ψευδαίσθηση εξωτερικού χώρου. Το διάλειμμά σας για φαγητό γίνεται ακόμα πιο ευχάριστο με τις εκπλήξεις που κρύβει ο κατάλογος. Κλασικά ελληνικά πιάτα λίγο «πειραγμένα» ώστε να δημιουργούν το πιο ευχάριστο παράδειγμα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας. Ο σεφ του εστιατορίου Λεωνίδας Βρακάς χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους θησαυρούς και τα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής και όπως μας εξηγεί και η διαχειρίστρια του εστιατορίου Μαρίνα Καντόρου, τα πιάτα ακολουθούν τη φιλοσοφία της μίνιμαλ και υψηλής αισθητικά παρουσίασης, ενώ η γεύση που τα συνοδεύει ξαφνιάζει τον ουρανίσκο. 

 

 

 

Στο εστιατόριο μπορείτε και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε προϊόντα μικρών παραγωγών σε συνταγές από όλη την Ελλάδα που έχουν πειραχτεί δημιουργικά, όπως ο παραδοσιακός τραχανάς με χειροποίητο λουκάνικο κόκκορα και κρέμα από ανεβατό τυρί Γρεβενών, φρέσκο λαβράκι (φιλέτο) με σάλτσα κέδρου και πουρέ από ρίζα μαϊντανού, κρητικό πιλάφι με στάκα και σπιτικό αρνίσιο  καβουρμά, ενώ πάντα υπάρχουν τα κλασικά πιάτα του μουσείου όπως τα μπιφτέκια από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά στη σχάρα με τηγανητές πατάτες και ντιπ γιαουρτιού με δυόσμο, οι ολόφρεσκες σαλάτες όπως η ανάμεικτη σαλάτα με μανιτάρια πλευρώτους μπουρδέτο, ταλαγάνι, λιαστή ντομάτα και βινεγκρέτ μπέικον.

 

 

 

 

 

 

 

Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα απίθανο γλυκό,  κρέμα λευκής σοκολάτας με αρώματα Χίου σε βάση από κανταΐφι, ή μια μους πραλίνας με σάλτσα μανταρινιού σε τραγανή βάση πραλίνας. 

Για όσους αγαπούν το κρασί υπάρχει μια ποικιλία από ελληνικές ετικέτες ενώ οι λάτρεις της μπύρας θα βρουν τις αγαπημένες ελληνικές μπύρες μικρών παραγωγών. 

 

Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια βραδιά Τσικνοπέμπτης με ζωντανή latin μουσική και έναν πλούσιο μπουφέ από λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά.

 

 

 

Κρατήσεις

Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται στο 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

 

φωτο: Δανάη Κωτσάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook