Γιορτή γευσιγνωσίας με τα κρασιά της Πελοποννήσου

Για άλλη μια χρονιά οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου σαν καλούν να δοκιμάσετε τα κρασιά τους σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υψηλού οινικού ενδιαφέροντος.

giorti-geusignwsias-me-ta-krasia-tis-peloponnisou
SHARE THIS
0
SHARES

Και φέτος οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού.

 

Η καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα γίνει αυτή την Κυριακή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από τις 13:00 έως τις 20:00 οπότε και οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών.

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε φίλου του κρασιού. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Κάθε μία ώρα θα κληρώνεται μία φιάλη magnum, υπογεγραμμένη από τον οινοποιό της.

 

Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας. Ο αμπελοοινικός πλούτος της Πελοποννήσου καταδεικνύεται και από την αρχαία ονομασία της ως «αμπελόεσσα» Πελοπόννησος.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook