Μάθετε τα πάντα για το μέλι και τις μέλισσες!

Τρύγος μέσα από το πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» για παιδιά 7 έως 12 ετών με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμο, Κώστα Χαραλά

gnwrizontas-ti-melissa-ston-elliniko-kosmo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Θέλετε να μαζέψετε τη γύρη από κηρήθρα, να πάρετε μέρος στον τρύγο και να επιστρέψετε σπίτι με σουβενίρ ένα μικρό βαζάκι μέλι που θα τρυγήσετε οι ίδιοι φτιάχνοντας μόνοι σας τη συσκευασία του; Για τους μικρούς φίλους του Ελληνικού Κόσμου που θα ήθελαν να περιηγηθούν με βιωματικό τρόπο στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμος Κώστας Χαραλάς, θα τους ταξιδέψει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στις 15, 22 και 29 Μαρτίου στις 5, 12 και 26 Απριλίου και στις 3 και 10 Μαϊου.

Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών δράσεων του Ελληνικού Κόσμου, είναι η γνωριμία των παιδιών με την κοινωνία της κυψέλης μέσα από προσωπικές αναφορές, πολυμέσα, εργαλεία τέχνης και επιστήμης και βιωματικό παιγνίδι. Κάνοντας χρήση σωματικών και καλλιτεχνικών παιγνιδιών τα παιδιά μαθαίνουν τις αξιοθαύμαστες κοινωνικές συμπεριφορές της μέλισσας. Επίσης, γνωρίζουν από κοντά ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα και εξοικειώνονται με βασικές οικολογικές έννοιες, όπως η μελισσοκομική χλωρίδα και οι ιδιότητές της.

Ιδιαίτερα σημαντικό, επίσης, είναι ότι όσοι συμμετάσχουν στο πρόγραμμα έρχονται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της μέλισσας.

Ο μελισσοκόμος και παραμυθάς Κώστας Χαραλάς

Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε διαφήμιση και λίγα χρόνια αργότερα επέλεξε ένα ήσυχο χωριό στην Β. Εύβοια για να δημιουργήσει και να μελισσοκομίσει. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο από το 1999 και μετράει από τότε 14 εκδόσεις (Κάστωρ, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο,) και 2 μεταφράσεις στα Κορεάτικα. Βραβεύθηκε το 2003 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου με «Το μυστήριο της Ανομβρίδας» (εκδόσεις Κάστωρ) και ήταν 3 φορές υποψήφιος στη μικρή λίστα από το περιοδικό «Διαβάζω» για το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς. Το 2010 ήταν υποψήφιος για το κρατικό βραβείο με «Το κουτί του θυμού» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Ο προσανατολισμός του για απαλλαγμένη από χημικά μελισσοκομία τον έφερε στο δρόμο της βιολογικής καλλιέργειας όπου την εξασκεί από το 2004. Το 2011 και  το 2013 βραβεύθηκε στην Καλάβρια της Ιταλίας για το θυμαρόμελο του. 

Info:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (7-12 ετών)

Ημερομηνίες: 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5

Ώρα έναρξης: 12:30

Εισιτήρια: 8.50 ευρώ

Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης : 90’

www.hellenic-cosmos.gr

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook