Η Καμεράτα παρουσιάζει την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Μέγαρο

Η όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Niccolo Antonio Ζingarelli θα παρουσιαστεί στις 9/05 στο Μέγαρο από την Καμεράτα σε συναυλιακή μορφή και ελληνικούς υπέρτιτλους.

i-kamerata-parousiazei-tin-opera-rwmaios-kai-ioulieta-sto-megaro
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της πορείας της, η Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση, την όπερα του Niccolo Antonio Ζingarelli,

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1796). To έργο, θα παρουσιαστεί σε συναυλιακή μορφή με ελληνικούς υπέρτιτλους, σε μια συμπαραγωγή με το Salzburg Whitsun Festival.

Οι superstars της όπερας

Την Δευτέρα 9 Μαΐου, λίγο πριν από την παρουσίαση της παραγωγής στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, το αθηναϊκό κοινό θα παρακολουθήσει την αναβίωση ενός σπουδαίου έργου του ιταλικού bel-canto, αλλά και θα δει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τρεις διάσημους σταρ της όπερας:

Τον διάσημο κόντρα τενόρο Franco Fagioli στον ρόλο του Ρωμαίου, την Αnn Halenberg, μία από τις σημαντικότερες μέτζο-σοπράνο της εποχής μας στον ρόλο της Ιουλιέτας και τον τενόρο Bogdan Mihai, στον ρόλο του σκληρού πατέρα Everardo.

Η λαμπρή πορεία της Καμεράτα στο εξωτερικό

Η συναυλία αυτή έρχεται να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο την λαμπρή πορεία της Καμεράτα στο εξωτερικό. Όλοι μιλούν για την διάσημη πλέον Ορχήστρα από την Ελλάδα.

Ειδικά ο γερμανικός Τύπος της αφιερώνει διθυράμβους μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο φεστιβάλ Handel της Καρλσρούης. H γνωστή εφημερίδα Νeue Zuerchner Zeitung της Ζυρίχης έγραψε: «Έτσι αντιμετωπίζει κανείς την Κρίση», σε μεγάλο άρθρο που αφιέρωσε στην Καμεράτα, ενώ η die Welt καταλήγει στην κριτική της με τη φράση: «Είναι μάταιο να πιστεύουμε ότι από το χρέος της Αθήνας θα μπορούσαν να αφαιρεθούν κάποια «peanuts» (κάποια «ψίχουλα» θα λέγαμε εμείς) προς τιμήν των διάσημων αυτών μουσικών της ορχήστρας. Θα άξιζαν όμως όλα τα χρήματα».

info

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Niccolo Antonio Zingarelli
Μία Όπερα από την Καμεράτα σε τρεις πράξεις

Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής

Online αγορά εισιτηρίων εδώ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09/05: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Καμεράτα αναγκάζεται να προβεί σε ακύρωση της αποψινής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Antonio Zingarelli στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, λόγω ασθένειας μέλους του Ensemble των σολίστ.

Περισσότερες Πληροφορίες: 210 7282333

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook