Μαδρίτη: Ένας υπέροχος κήπος στον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα

Εγκαινιάστηκε το 1992, και καταλαμβάνει ένα τμήμα του παλιού σταθμού πριν αυτός επεκταθεί.

madriti-enas-uperoxos-kipos-ston-sidirodromiko-stathmo-atotsa
SHARE THIS
0
SHARES

Ο σταθμός Ατότσα είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στη Μαδρίτη, από εδώ φεύγουν τα τρένα μεγάλης ταχύτητας AVE προς Βαρκελώνη, Σαραγόσα, Σεβίλη, Μάλαγα, Βαλένθια και Αλικάντε. Μπήκε στη ζωή μας στις 11 Μαρτίου του 2004, καθώς ήταν ο στόχος πολλαπλών βομβιστικών επιθέσεων - της πρώτης μεγάλης κλίμακος επίθεσης στην Ευρώπη - με πολλούς νεκρούς. Κι όμως, υπάρχει ένας θαυμάσιος πλουσιότατος κήπος μέσα στον σταθμό που είναι λόγος επίσκεψής του για όσους βρεθούν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Εγκαινιάστηκε το 1992, και καταλαμβάνει ένα τμήμα του παλιού σταθμού πριν αυτός επεκταθεί για να εξυπηρετήσει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας. Στον κήπο απαντά κανείς 7.000 φυτά, από περισσότερα από 260 είδη του φυτικού βασιλείου!

Στον δενδρολογικό κήπο βρίσκουμε φυτά από τα δάση των τροπικών: αρτόδενδρα και φοινικιές από την Πολυνησία, βασιλικούς φοίνικες και μαόνια από την Κούβα, καουτσουκόδεντρα από τη Βραζιλία, μπανανόδεντρα από τις Φιλιππίνες, αλλά και διατρέχοντες μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης φιαλόσχημους φοίνικες από τις νήσους του Ινδικού και ένα εντυπωσιακό «Δέντρο του Ταξιδιώτη» από τη Μαδαγασκάρη.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook