Μαραθώνιος: Παίξε και εσύ μουσική, μπορείς!

Πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνουν οι διοργανωτές σε μουσικά γκρουπ ή σχήματα που επιθυμούν να παίξουν μουσική κατά μήκος του κλασσικού Μαραθωνίου την 9η Νοεμβρίου.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Είστε μουσικός; ΄Εχετε δημιουργήσει μουσικό συγκρότημα; Ε, τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή για να παίξετε μουσική στις 9 Νοεμβρίου κατά μήκος της κλασσικής διαδρομής των 42.195μ. του 32ου «Μαραθώνιου Αθήνας. Ο Αυθεντικός» από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συμμετοχή μουσικών και χορευτικών γκρουπ θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι άλλες χρονιές, δεδομένου του ότι έχει αυξητικούς ρυθμούς όπως, εξάλλου, και η συμμετοχή στους αγώνες: έχει φθάσει τους 35.000 δρομείς.

Ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός», λοιπόν, σας καλεί να συμμετάσχετε και εσείς στη φετινή διοργάνωση με το μουσικό σας σχήμα ή συγκρότημα, κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, σε όποιο σημείο σας είναι εύκολο και προσβάσιμο, αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Η  «μουσική ενεργειακή υποστήριξη» του Μαραθώνιου του 2013

Στο Μαραθώνιο Αθήνας του 2013 υπήρξαν πολλές εθελοντικές συμμετοχές στο πρόγραμμα «μουσικής ενεργειακής υποστήριξης» των δρομέων οι οποίες έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση. Με δική τους πρωτοβουλία, αλλά σε συντονισμό με το ΣΕΓΑΣ, πολλές φιλαρμονικές, μπάντες δήμων, χορευτικές ομάδες, ομάδες κρουστών ή/και πνευστών, μουσικά groups σχολείων, αλλά και ιδιωτικά (rock, swing, κλπ.) «έντυσαν» τη διαδρομή και ανέβασαν την ψυχολογία των δεκάδων χιλιάδων δρομέων.

Ο Μαραθώνιος: ένας αγώνας και μια γιορτή

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαραθώνιος Αθήνας, που σημειωτέον, φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, είναι μία γιορτή που συμμετέχουν όλοι με το δικό τους τρόπο, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας μουσική. Σ’ αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται και οι παράπλευρες εθελοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες μουσικής υποστήριξης των δρομέων του Μαραθωνίου από ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα, σχολικά μουσικά γκρουπ, φιλαρμονικές δήμων ή άλλων σωματείων, solo μουσικούς, χορευτικά συγκροτήματα, DJs, cheerleaders, κλπ.. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, σε διάφορα σημεία της διαδρομής, δίνουν ρυθμό και δύναμη στους δρομείς, ενώ παράλληλα δημιουργούν πυρήνες συγκέντρωσης θεατών που εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο Δρόμο, τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ., καθώς και τους Αγώνες Παιδιών και ΑΜΕΑ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και συγχρόνως να ενημερωθείτε από τους διοργανωτές για το πότε, που και πως επιτρέπεται να συμβάλλετε κι εσείς στο μεγάλο αυτό γεγονός, παρακαλείσθε να έρθετε σε επαφή με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος κ. Δημήτρη Κονδύλη (210 9657947, 6973 032425) για να κάνετε γνωστή την εθελοντική σας συμβολή στο εν λόγω πρόγραμμα, να ενημερώσετε την Ο.Ε. του Μαραθωνίου για το που, πότε και πως θα διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο καλλιτεχνικό σας χρόνο και συγχρόνως να ενημερωθείτε και εσείς για το πρόγραμμα των διαφόρων αγώνων και διαδρομών.

(Οι φωτογραφίες είναι από τον περσυνό Μαραθώνιο)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook