«Ματωμένος Γάμος» αλά Λένα Κιτσοπούλου

Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, 23 και 24 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260. Στη μετάφραση του Νίκου Γκάτσου

SHARE THIS
0
SHARES

Το θέμα του χαμένου έρωτα, του έρωτα που εμποδίζεται από τις κοινωνικές συμβάσεις, είναι θεμελιώδες στη δραματουργία του Λόρκα και αντανακλά την προσωπική εμπειρία του. Η άσβεστη φλόγα του ματαιωμένου εφηβικού έρωτα ανάμεσα στον Λεονάρδο και τη Νύφη στον Ματωμένο γάμο (1933) οδηγεί αναπότρεπτα στην τραγωδία. 

 

Η Λένα Κιτσοπούλου ζωντανεύει, στην αξεπέραστη μετάφραση του Νίκου Γκάτσου, την άνευ όρων υπεράσπιση της ερωτικής επιθυμίας από τον ισπανό ποιητή, σαρκάζοντας την υποκρισία και τα ταμπού. Σκηνοθέτις και ηθοποιοί τολμούν να εκτίθενται: Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Ιωάννα Μαυρέα, Μαρία Καλλιμάνη, Βίκυ Βολιώτη, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Σαπουτζής, Σταύρος Γιαννουλάδης, Αινείας Τσαματης. 

Μετά το Φεστιβάλ Αθηνών, στη Γενεύη 

Mετά τις δύο παρστάσεις στην Αθήνα, η παράσταση της Κιτσοπούλου θα ταξιδέψει στη Γενεύη. Οι παραστάσεις του Ματωμένου Γάμου θα δοθούν τον Ιανουάριο του 2015 στο θέατρο Saint-Gervais (τον περασμένο Απρίλιο είχε παρουσιάσει το «Χαίρε Νύμφη»), μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή Φιλίπ Μακασντάρ. 

Ταυτότητα παράστασης 

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος 
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου 
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου 
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος 
Μουσική: Νίκος Κυπουργός


info: Διάρκεια 120 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων
20€, Φοιτητικό: 10€, Μειωμένο: 15€, Κάρτα ανεργίας: 5€, ΆμεΑ: 5€

Φωτογραφία: Ευη Φυλακτού

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook