Μέσα στον φωτεινό και μαγικό κόσμο του μουσείου Φλίπερ

Φωτάκια, μοχλοί, βίντατζ γραφικά και ο χαρακτηριστικός ήχος των φλίπερ σε συνοδεύουν σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για ολόκληρες γενιές.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο πρώην κέντρο του Γιώργου Μαρίνου, στη «Μέδουσα» της οδού Μακρή 2 στην περιοχή της Ακρόπολης,σε περιμένει ο πολύχρωμος κόσμος του Athens Pinball Museum, του πρώτου μουσείου φλίπερ της χώρας!

Φωτάκια, μοχλοί, βίντατζ γραφικά και ο χαρακτηριστικός ήχος των φλίπερ σε συνοδεύουν σε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για ολόκληρες γενιές.

 

Πάνω από 100 φλίπερ, μοντέλα  από το 1958 ως το 2007 βρίσκονται εκεί όχι μόνο για να τα δεις αλλά για να τα δοκιμάσεις και να παίξεις. Με τη δική τους μοναδική «εικονογράφηση» τα φλίπερ αναπαριστούν από τα πρώτα ταξίδια στο διάστημα μέχρι τη γυναίκα-μηχανή κι από τον Αμαζόνιο μέχρι τον Σβαρτσενέγκερ ή την οικογένεια Άνταμς.

Στην είσοδο φιγουράρει το φλίπερ Tommy που πήρε τ’ όνομά του από τον Τόμυ, το τυφλό και κωφό παιδί που έπαιζε φλίπερ τη δεκαετία του ’60, απ’ το οποίο εμπνεύστηκαν οι The Who την ομώνυμη ροκ όπερα το 1969.

 

Τα φλιπεράκια απαγορεύτηκαν το 2002 με το νόμο Χριστοδουλάκη, τότε υπουργού Οικονομικών, ήταν οι παράπλευρες απώλειες δίπλα στο νόμο για τα φρουτάκια. Ήταν η εποχή που απαγορεύτηκε με το νόμο αυτόν κάθε μορφή μηχανικού, ηλεκτρικού, ηλεκτρομηχανικού και ηλεκτρονικού παιχνιδιού ή κάθε παιχνίδι με «συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη», με ή χωρίς «ηλεκτρικούς υποστηρικτικούς μηχανισμούς» σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο εκτός των καζίνο.

Όμως τα φλίπερ σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παρόλο που δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό του playstation και των video games.

Οι ιδιοκτήτες του Athens Pinball Museum, Παναγιώτης και Χρυσάνθη Μπίταρχα, αγάπησαν πολύ τα φλίπερ και αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τις ογκώδεις μηχανές παιχνιδιού από παλιά μαγαζιά και καφενεία, αποθήκες και υπόγεια, συλλέκτες και ιδιώτες, συχνά σε άθλια κατάσταση. Τα επισκεύασαν και συνεχίζουν να επισκευάζουν αυτά που αναζητούν φτιάχνοντας την όψη αλλά και τον ηλεκτρικό πίνακα που κρύβεται στα σπλάχνα τους.

Κάθε φλίπερ αντικατοπτρίζει την κουλτούρα και την αισθητική της εποχής που φτιάχτηκε, στο μουσείο θα δεις Disco, Sexy girl, Kiss, Satisfaction/Rolling Stones ή Dolly Parton, αλλά και Indiana Jones, Star Trek, Terminator.

 

Το Athens Pinball Museum εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο και έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε μεγάλους και μικρούς «από 8 έως 108 χρονών» για πραγματικό παιγνίδι. Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Κυριακή, από 09.00 π.μ έως 00.00. Το εισιτήριο κοστίζει 10 € και προσφέρει απεριόριστο παιχνίδι σε όλα τα μηχανήματα χωρίς κάποια περαιτέρω επιβάρυνση.

 

φωτο: INTIMEnews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook