Νightshot: 10 φωτογράφοι & graffiti writer

Η έκτη δράση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης, με έργα 10 φωτογράφων και graffiti writer από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με νυχτερινές ή υπόγειες εικαστικές παρεμβάσεις

nightshot-10-fwtografoi--graffiti-writer
SHARE THIS
0
SHARES

Tο Studio 4 σε συνεργασία με το Ρομάντσο, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Νightshot σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία, έως τις 26 Οκτωβρίου.

Η έκθεση Nightshot, αποτελεί την έκτη σε σειρά δράση του Φεστιβάλ και παρουσιάζει το έργο δέκα φωτογράφων και graffiti writer από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό τη μορφή υλικού που τεκμηριώνει νυχτερινές ή υπόγειες εικαστικές παρεμβάσεις, σε δημόσια προσβάσιμους χώρους. Συμμετέχουν οι: Θεόδωρος Μανωλόπουλος, Freddie F., Andreas and the Camera, Barbara Blue, Γιώργος Γκουνέζος, Roots, Viktor, Phil America (US), Taps & Moses (DE).

Καταγράφοντας δράσεις graffiti, υπαίθριες εγκαταστάσειςperformances και εικαστικές παρεμβάσεις, οι δέκα δημιουργοί απεικονίζουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, η οποία είναι συνώνυμη της ενέργειας, της έκφρασης, της παραβατικότητας, του ρίσκου, της δημιουργίας και της διεξόδου. 

Οι διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις, σε συνδυασμό με τις άλλοτε κοινές και ενίοτε διαφορετικές θεματικές επιλογές, δημιουργούν έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο το νυχτερινό στοιχείο καθιστά ορατές τις συνθήκες πραγματοποίησης των εικαστικών δράσεων, θέτοντας ερωτήματα ιδιοκτησίας, ελεύθερης βούλησης, αλληλοσεβασμού και συμβίωσης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook