Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου

Παραμυθάδες, μουσικοί και παιδαγωγοί θα συνθέσουν ένα πολύχρωμο, γιορτινό ταξίδι αγάπης, με ιστορίες και μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο στις 16,17 και 18 Δεκεμβρίου.

paramuthia-kai-tragoudia-gia-ta-paidia-olou-tou-kosmou
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα χειμωνιάτικο λουλούδι, καλικάντζαροι, μουσικοθεατρικά δρώμενα, ένα εικαστικό εργαστήρι και γιορτινές λιχουδιές περιμένουν τα παιδιά στο μεγάλο του σαλόνι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Τριήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για μαθητές των Διαπολιτισμικών Σχολείων του Νομού Αττικής με τίτλο «Παραμύθια και τραγούδια για τα παιδιά όλου του κόσμου» διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εν όψει Χριστουγέννων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2015. 

 Παραμυθάδες, μουσικοί και παιδαγωγοί θα συνθέσουν ένα πολύχρωμο, γιορτινό ταξίδι αγάπης, με ιστορίες και μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο. Μια σειρά από αξιόλογα παιδικά και εφηβικά βιβλία, προσφορά των Ελλήνων εκδοτών, θα εμπλουτίσει τις βιβλιοθήκες των σχολείων που θα συμμετάσχουν στο τριήμερο αυτό.

Οι παραστάσεις 

Οι παραστάσεις «Το άνθος του χιονιού» και «Βράσε ένα αυγό, τον καλικάντζαρο να βρω» (φωτογραφία), με αφηγήσεις παραμυθιών από την ελληνική προφορική παράδοση αλλά και τις παραδόσεις του κόσμου συνοδεία ζωντανής μουσικής, τις οποίες θα εμψυχώσουν καλλιτέχνες από την ομάδα «Παραμύθια και τραγούδια» (Εύη Γεροκώστα -αφήγηση, Παναγιώτης Τερζάκης -τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) και από το «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο αλλιώς» (Γιώργος Ευγενικός -αφήγηση, Ειρήνη Νικολακοπούλου -βιολί, κρουστά, Εμμανουήλ Παλιάκης -τραγούδι, κρητική λύρα, νέι, κρουστά) θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές.

 Με την πολύτιμη συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στο τριήμερο δήλωσαν συμμετοχή τα εξής σχολεία: Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αμφιθέας, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, 87ο Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθηνών και 49ο Δημοτικό Αθηνών. Συνολικά στα δρώμενα θα συμμετάσχουν 402 μαθητές.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook