«Street Food and Tunes» απ' το Περού στο κέντρο της Αθήνας!

Από τις αγαπημένες κουζίνες του κόσμου είναι η Περουβιανή κι αυτή την Τετάρτη έχετε την ευκαιρία να τη γνωρίσετε από κοντά, συνοδεία latin και περουβιανής ζωντανής μουσικής!

street-food-and-tunes-ap-to-perou-sto-kentro-tis-athinas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κάθε Τετάρτη, όλο το Μάρτιο, το «the bar project» (Ηρακλειδών 52, Θησείο) προσφέρει street food από διαφορετικό σημείο του πλανήτη, απολαυστικά happy hour κοκτέιλς και μουσικές που ξεσηκώνουν!

Αυτή την Τετάρτη το ταξίδι καταλήγει στο Περού με οδηγούς τους «Son Latinos», που θα μαγειρέψουν σεβίτσε, λόμο σαλτάδο, αρόζ κον πόλο και θα ετοιμάσουν μουσικές εκπλήξεις.

Στο λεγόμενο νούμερο 1 εστιατόριο στον κόσμο, το «Peru Sabe», ο σεφ είναι Περουβιανός!

Οι «Son Latinos», δηλαδή ο Κάρλος και ο Εδουάρδο ήρθαν στη χώρα μας το Μάρτιο του 1995. Είναι μουσικοί και μάγειρες ή αλλιώς μάγειρες και μουσικοί, οπότε δε θα μπορούσαν να δέσουν καλύτερα με τον όρο Street Food and Tunes. Ανήκουν σ' αυτό το κίνημα ανθρώπων απ' το Περού που έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια την κουζίνα της χώρας τους γνωστή παγκοσμίως.

«Στη Λίμα», μας λένε, «οι σχολές μαγειρικής ήταν προ 10ετίας γύρω στις 50, πλέον είναι πάνω από 500 και οι άνθρωποι που φοιτούν έρχονται από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα γαστρονομικά μυστικά της πατρίδας μας. Δεν είναι τυχαίο», συνεχίζουν, «πως στο λεγόμενο νούμερο 1 εστιατόριο στον κόσμο, το «Peru Sabe», ο σεφ είναι Περουβιανός!».

Τα πιάτα που θα σερβίρουν οι «Son Latinos» είναι τα εξής:

 

Σεβίτσε: Με καταγωγή από τα βόρεια παράλια του Περού, το σεβίτσε, είναι το εθνικό πιάτο του Περού, ένα είδος «περουβιανού σούσι» που τρώγεται καθημερινά εν είδει street food. Το ψάρι (γλώσσα) «ψήνεται» από την οξύτητα του λεμονιού σε μία μαρινάδα από λεμόνι, σκόρδο, τσίλι, σέλινο, κόλιανδρο και κρεμμύδι. Στο Περού είναι καυτερό αλλά ειδικά για τη βραδιά θα υπάρχει και μια πιο ήπια επιλογή!

Λόμο είναι η ελιά του μόσχου που αποτελεί και το κύριο συστατικό του φαγητού, η οποία αφού μαριναριστεί σε ελαιόλαδο, κόλιανδρο και σκόρδο, φιλετάρεται και σωτάρεται μαζί με πατάτες

Λόμο Σαλτάδο: Ξέρατε ότι στο Περού ζουν γενιές επί γενεών Κινέζων; Η αλήθεια είναι αυτή, μιας και οι Κινέζοι ήρθαν από τη χώρα τους στο Περού για να καλλιεργήσουν ζαχαροκάλαμο και ρύζι. Με το μπλέξιμο των πολιτισμών προέκυψε αυτό το τυπικό πλέον πιάτο του Περού. Λόμο είναι η ελιά του μόσχου που αποτελεί και το κύριο συστατικό του φαγητού, η οποία αφού μαριναριστεί σε ελαιόλαδο, κόλιανδρο και σκόρδο, φιλετάρεται και σωτάρεται μαζί με πατάτες. Τα κινέζικα στοιχεία; Μα φυσικά το ρύζι που προστίθεται στο τέλος και η σόγια σος που δίνει μια πιο εξωτική γεύση στο πιάτο!

Αρόζ κον Πόλο: Δηλαδή; Ρύζι με κοτόπουλο κι όχι κοτόπουλο με ρύζι! Το πιο συνηθισμένο αλλά και αγαπημένο πιάτο της κάθε Περουβιανής οικογένειας που σερβίρεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο τραπέζι της. Το ρύζι βράζει σε νερό και κόλιανδρο, προστίθενται καρότα, γλυκές κόκκινες πιπεριές, αρακάς, κοτόπουλο και μια δόση μαγείας και ιδού οι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο αγαπητό!

Μόλις τα πιάτα τελειώσουν ή κάπου στο μεσοδιάστημα, οι σεφ θ' αφήσουν τις κουτάλες και θα πάρουν κιθάρες και κρουστά ανά χείρας για να μας παίξουν live μουσική

Μόλις τα πιάτα τελειώσουν ή κάπου στο μεσοδιάστημα, οι σεφ θ' αφήσουν τις κουτάλες και θα πάρουν κιθάρες και κρουστά ανά χείρας για να μας παίξουν live μουσική, να τραγουδήσουν και να μας εισάγουν στο όλον της πατρίδας τους!

Παράλληλα, οι διοργανωτές υπόσχονται μια παρουσία-έκπληξη, ενώ θα προβληθούν εικόνες και ταινίες με θέμα το Περού, θα σερβιριστούν Περουβιανά κοκτέιλς σε τιμές happy hour και καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς τα οι περουβιανές και latin μουσικές θα δίνουν και θα παίρνουν! 

Η είσοδος είναι δωρεάν, οι τιμές στα –χορταστικά- πιάτα 4 ευρώ και τα κοκτέιλς σε τιμές «happy hour»

the bar project
Ηρακλειδών 52
Θησείο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook