Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου επιστρέφει για 15η χρονιά

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου γιορτάζει τα 15 χρόνια παρουσίας του και επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πρόγραμμα όπως αρμόζει στην παράδοση του νησιού.

to-festibal-thriskeutikis-mousikis-patmou-epistrefei-gia-15i-xronia
SHARE THIS
0
SHARES

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του.

Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικότητα, βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Πάτμος
Πάτμος

Το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο.

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου
15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

 

Ο μαέστρος Άλκης Μπαλτάς
Ο μαέστρος Άλκης Μπαλτάς

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 5 μουσικές βραδιές με έργα της ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτειάς και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μία μουσικο-θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες, δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά, κορυφαίοι ερμηνευτές Βυζαντινής Μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων, και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook