Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τιμά τον Κ. Γραμμένο

Τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου: 20 χρόνια με δύναμη από τη Χίο - Τιμά τον Κ. Γραμμένο

to-panepistimio-aigaiou-tima-ton-k-grammeno
SHARE THIS
0
SHARES

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00 στη Χίο.

Διαρκής πορεία Αριστείας, με το βλέμμα στο μέλλον

Κατά τη διάρκεια της 20ετίας, το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, που εδρεύει στη Χίο, αναδείχθηκε σε εξωστρεφές διεθνές Κέντρο Αριστείας στις πανεπιστημιακές ναυτιλιακές σπουδές. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται από τη ναυτιλιακή κοινότητα με διακεκριμένες σταδιοδρομίες των αποφοίτων του, καθώς και από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω αλλεπάλληλων επιστημονικών διακρίσεων και βραβεύσεων. 

Η επετειακή εκδήλωση περιλαμβάνει:

Σύντομη αναδρομή της ιστορίας, των δραστηριοτήτων και διακρίσεων του Τμήματος.
Την αναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (Cass Business School, City, University of London) σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: “Σύγχρονες Τάσεις της παγκόσμιας Ναυτιλίας και νέες Προκλήσεις για Πανεπιστημιακές Ναυτιλιακές Σπουδές στη Χίο”.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αλλοδαπής, της ναυτιλιακής επιχειρηματικής κοινότητας, εθνικών και διεθνών θεσμικών φορέων, άλλων πνευματικών ιδρυμάτων και της Χιακής κοινωνίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Μιχάλων 8, Χίος).

 

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Θ. Γραμμένος

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Θ. Γραμμένος είναι Καθηγητής του “Cass Business School” του Πανεπιστημίου “City, University of London” και Πρόεδρος του ομώνυμου “Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance”. Διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου “City University of London” (1998-2011) και Κοσμήτορας της Σχολής “Cass Business School” (2000-2010).

Ο Δρ Κώστας Γραμμένος ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο “City, University of London” αρχικά ως επισκέπτης καθηγητής το 1982 και ως Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών» (“Shipping, Trade and Finance”) από το 1986, ενώ τα επόμενα έτη ίδρυσε άλλα δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Περισσότεροι από 3700 επιστήμονες από περισσότερες από 150 χώρες αποφοίτησαν από τα προγράμματα αυτά.

Με το επιστημονικό του έργο, ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος εισήγαγε καινοτόμες μεθόδους ανάλυσης της πιστωτικής πολιτικής των τραπεζών για ναυτιλιακές επενδύσεις και νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις για τη διεθνή επιχειρηματικότητα, που υιοθέτησαν οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες από το 1982.

Για έργο του, καθώς και για τη συμβολή του στην αναγνώριση των Ναυτιλιακών Χρηματοπιστωτικών (Shipping Finance) ως ενός διακριτού ακαδημαϊκού αντικειμένου, τιμήθηκε το 1999 με την ανώτατη ακαδημαϊκή διάκριση του Ηνωμένου Βασιλείου (DSc. in Shipping Finance).

Ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος είναι ο ιδρυτής του παγκοσμίου φήμης “Cass Centre for Shipping, Trade and Finance” του Πανεπιστημίου “City University of London” (1983). Για να τιμήσει τη συνεισφορά του, το Πανεπιστήμιο μετονόμασε το Κέντρο σε “Costas Grammenos Centre for Shipping, Trade and Finance” (2007).

Επίσης:

Ο Καθηγητής κ. Κώστας Γραμμένος ορίσθηκε το 2006 Πρόεδρος του νεοσύστατου τότε Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό του.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος του Αλέξανδρου Ωνάση, καθώς και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του American Bureau of Shipping.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Ναυτιλιακών Οικονομολόγων από το 1998 έως το 2002.

 

Άλλες σημαντικές τιμητικές διακρίσεις:

Το 1994, η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου του απένειμε τον τίτλο του «Officer» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την «προσφορά του στη διδασκαλία και την προώθηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων».
Το 2009 του απονεμήθηκε και πάλι από τη βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος του «Commander» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις «υπηρεσίες του στη διδασκαλία και την έρευνα».
Το 2013 του απενεμήθη από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το παράσημο του Ταξιάρχου του Φοίνικος. Το 1998 ονομάστηκε the Seatrade Personality of the Year, ενώ το 2011 και 2012 περιελήφθη στον κατάλογο της Lloyd’s List των 100 κορυφαίων διεθνώς προσωπικοτήτων που επηρέασαν την διεθνή Ναυτιλία.

Πηγή: saronicmagazine

Φωτο: INTIMEnews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook